City Walk: баровете, ресторантите и магазините на Пловдив

Пловдив от А до Я

0 коментара Сподели:
Ailiakria Plovdiv

Пловдив е онази вълнуваща асоциация за оживление, цветове, изкуство, музика, добро прекарване и още по-добра храна и питиета.

От тепе до тепе, по протежение на всяка калдъръмена уличка, правим регулярната си сезонна разходка, за да открием най-добрите, вкусни и пъстри места, на които да отделиш поне няколко часа.

Да посетиш Пловдив е винаги добра идея –

дали за глътка разнообразие, дали за да изпиеш няколко студени бири на някое тепе, или просто за да хапнеш. Винаги ще се връщаме отново и отново.

Anyway Social Bar

Anyway Social Bar Plovdiv

Да се забъркаш с някое от смелите питиета в Anyway си е едно доста приятно занимание. Времето тук минава неусетно и бързо, защото философията на пословичния пловдивски айляк те завърта мигновено. Екипът помага цялата магия да се случи, като всеки път съумява да изненада сетивата с някой нетрадиционен коктейл и много добро настроение. Уикендите в Anyway са запазени за магьосниците зад пулта, а сутрините – за чаша кафе и блаженство.

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 9
089 914 1121

Bluestone Doughnuts

Bluestone Doughnuts Plovdiv

Винаги щом отворим инстаграм акаунта на Bluestone Doughnuts, започваме да чертаем план как най-лесно да се сдобием с някой от фантастичните им донъти. Те са пионери в областта си – славят се като първия в България спот за ръчно правени американски донъти. И то какви! Разнообразието им е невероятно – с вкус на канелени рулца, шамфъстък, солен карамел и какво ли още не. Предлагат и местно прясно изпечено кафе, чийто аромат се носи из цялото пространство и отключва апетит за още!

ул. „Отец Паисий“ 29
089 371 0799

Chilli Hills

Chilli Hills Plovdiv

Най-пикантният спот на ул. „Константин Стоилов“ те очаква с пословичното си разнообразие от сосове. Всички продукти са направени с люти чушки, отгледани във фермата на Chilli Hills и са 100% натурални, без консерванти, оцветители и сгъстители.

В магазина ще откриеш над 40 вида лютивини –

идеалния подарък за почитателите на екстремните вкусове, както и люта занаятчийска бира, люта ракия, люта гурме сол, лют зехтин и други. На място може да дегустираш дори сос с най-лютата чушка в света – Каролина Рийпър!

ул. „Константин Стоилов“ 25
089 364 1819

Coupon

Coupon Plovdiv

Coupon е пресечна точка на артистизъм и любов към добрата храна, с предложения – главозамайваща комбинация от интернационални вкусове. Опитай сезонните салатени свежести, тартара, гьозата или обедното меню. Няма да сбъркаш!

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 25
089 662 3210

Hopium Taproom

Hopium_Taproom Plovdiv

Барът за крафт бира, който не прави компромис с качеството и притежава завидно разнообразие пиво. Очакват те над 10 вида наливна бира, както и повече от 50 селектирани марки в кенове. Тук имат и неща за хапване, както и интересни събития, които да посетиш.

ул. „Загреб“ 7
088 515 4409

Ina Essentials

Ina Essentials Plovdiv

Още от вратата те лъхва миризмата на билки, чиито ароматни частици се реят из въздуха и носят онова спокойствие и уют, за което всички мечтаем.

Брандът за биологична българска козметика

отвори първия си физически обект в Пловдив, за да даде на града частица от своята вдъхновена от природата прелест. „Домът на Ина“ ти дава възможност да закупиш от целия асортимент магически билкови продукти, да ги тестваш, както и да се запознаеш с ценностите и философията на Ina Essentials от първо лице.

ул. „Райко Даскалов“ 7
089 555 6403

Mykonos

Mykonos Plovdiv

В близост до Гребния канал, Mykonos е най-модерната градска таверна в Града на седемте хълма, предлагаща ни истинската магия на гръцката кухня. Тук ни посрещат с интериор, който пленява с безбрежна средиземноморска красота, а менюто им е това, за което жадуваме – феноменално прясна и вкусна морска храна. Качеството е без компромис, а морските им дарове са абсолютно изкуство в чиния.

бул. „6 септември“ 1А
087 955 0001

Q Bar

Qbar Plovdiv

Тихата уличка в Капана има своите малки тайни…

Една от тях е именно Q Bar! В този така любим спот доброто кафе е закон, а уикенд брънчът – нещо, което не бива да се пропуска при порив на глад. Майстори са и на авторските коктейли, както и на паметните партита с различни артисти, които завладяват пулта и не те оставят да стоиш на едно място. Отбий се в градината за прохлада, пий едно (две) и създай спомени, които ще будят усмивка всеки път щом си помислиш за Пловдив.

ул. „Братя Пулиеви“ 1
088 588 8097

Satori Magic Cafe

Satori Magic Cafe Plovdiv

Място като никое друго, Satori те посреща в магическа омая сред цветове, зеленина и артистична обстановка. Спираме тук, за да настроим сетивата си на нова вълна и само няколко минути са достатъчни, за да се убедим, че спокойствието не е измислица и щастието съществува. Бягството от шума и истинският дзен са само на един коктейл разстояние, щом си на мястото, на което ще го приготвят по авторска рецепта и в името на миговете наслада, които предстои да се случат.

ул. „Константин Стоилов“ 49
087 717 2212

Tables

Tables Plovdiv

Уютно, цветно и вълнуващо! Едни от любимите ни масички в Капана са именно тези. Вече Brunch & Dinner, Tables може да се похвали с малко, но умело подбрано меню, изкушаващо със сезонни ястия, вдъхновени от опита на свежия екип. Все така хубавото кафе те очаква в ароматната си обвивка, а коктейлите в страстните си ледени чаши. Сподели Пловдив тук и го изживей без напрежение!

Treat yourself, get a Тable!

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 1
088 877 0177

Veggic

Veggic Plovdiv

Това е мястото, което съумява да ни покаже огромното разнообразие от вкусове, което веган кухнята предлага. Имат чудесни дневни предложения и регулярно меню със зареждаща с енергия, полезна храна, заради която ще си оближеш пръстите.

ул. „Златарска“ 9
087 958 8988

Мармалад

Marmalad-Plovdiv

Обновен интериор и добре познатата атмосфера на блаженство – това е „Мармалад“! Очаква те питателна храна и свежи авторски коктейли, както и хубави мигове под съпровода на музика. Не пропускай разнообразните партита и любимите караоке вечери!

ул. „Братя Пулеви“ 3
089 865 3753

Lobby Bar & Cocktail Lounge

Lobby Bar & Cocktail Language Plovdiv

Бутиковата дестинация The Emporium Plovdiv – Mgallery те очаква в сърцето на града с петзвездно изживяване и забележителен интериор, отдал почит на местното културно наследство. Надникваме вътре заради уникалния фън шуй Lobby Bar & Cocktail Lounge, който e и

единственият champagne бар в България,

в който ще откриеш подбрани предложения, от най-доброто българско пенливо вино до най-скъпото шампанско в света. Очаква те хармония и спокойствие, висок клас пенливи вина и гурме предложения за ценители.

ул. „Капитан Райчо“ 66
032 386 600

Wam Concept Store

Wam Concept Store Plovdiv

Любимият ни магазин в сърцето на кв. Капана от този сезон е с нов формат – WAM Concept Store е вече дом не само на собствената марка WAM, един от първите български брандове за креативна градска мода. Тук вече ще откриеш и HARM – новия предизвикателен бранд за улично облекло с изцяло авторско творчество, както и MyVinyl – любимата ти музика на нови грамофонни плочи. Отбивката ти тук е напълно задължителна.

ул. „Златарска“ 22
087 690 0745

Айлякрия

Ailiakria

„Айлякрия“ е една от отбивките, които заслужава небцето ти заради истинската храна, отношението и голямата почит към естествените удоволствия в живота. Към менюто им вървят още отбрани вина, крафт бири и страхотна ракия. Имат дори чисто нова своя серия вина, която задължително да опиташ. Последната вълнуваща новост е, че „Айлякрия“ се разгърна – отвориха още места в сградата до тях, които са като тайно убежище на добрия вкус. Цари цвят, уют, айляк!

Няма как да е иначе – Овцата никога не ни е разочаровала.

ул. „Кожухарска“ 3
087 616 3666

Вилица и нож

Vilica i noj Plovdiv

Неповторимо, креативно, споделено и твое – това ще чуеш за „Вилица и нож“, кокетно разположени в сърцето на Капана, а ние добавяме и задължителното – адски вкусно! Тук те очаква разкошен интериор, изкуство и стил, топ бургери, велик „Цезар“, любими стекове, външна част и меню, което пленява. Предложенията им за лято 2023 г. са абсолютна приказка, а ние те съветваме да не ги пропускаш.

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 8
089 304 8010

Гребеца

Grebeca Plovdiv

Ако има нещо, за което бленуваме, щом пристъпим в Пловдив, то това е прохладата под открито небе. Откриваме я в просторната градина на „Гребеца“, която е пристан във всеки жарък юнски ден. Ресторантът предлага страхотна кухня, съставена от сезонни предложения и авторски интерпретации, отговарящи на всички гастрономически изисквания, които може да имаш. Селекцията им от винени еликсири и уютният интериор са другите причината „Гребеца“ да се нарежда сред любимите ни места в Града под тепетата.

ул. „Ясна поляна“ 1, Гребна база
089 670 2033

С.И.П.И

SIPI Plovdiv

Името е достатъчно красноречиво, за да подейства като магнит, който бързо притегля право в Пловдив. Още от началото на годината сме хвърлили око на този забележителен бар и юнската ни разходка се очертава да продължи именно в неговата посока.

С.И.П.И е твоето ново място в Капана!

С.И.П.И е убежището за коктейли, партита и хубава музика, която пълни душата. Отбивай се регулярно, все ще случиш на нещо необикновено, а и ще пробваш наистина жестоки питиета.

ул. „Братя Пулиеви“ 1
088 567 3337

Проектът, който обожаваме – крилати фрази на Радичков преобразиха Пловдив

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *