4 момента, с които ще запомним фестивала Гластънбъри 2023

Куриозните случки и акценти от тазгодишното издание

0 коментара Сподели:
Samir Hussein / Getty Images

Samir Hussein / Getty Images

Лятото е сезонът на музикалните фестивали, поклащащата се тълпа се превръща в естествения ни хабитат, а вибриращите вечери преливат в сутрини на свежо начало. Ако имаме списък с всички фестивали, които искаме да посетим, преди да си отидем от този свят, Гластънбъри определено се помещава в челната класация.

Всяка година следим кои артисти се качват на сцената, и благородно завиждаме на хората, успели да си грабнат билет.

Гластънбъри е най-големият музикален фестивал в света, като тази година публиката наброяваше над 200 000 човека. 

От 21 до 25 юни няколкото сцени на фестивала посрещнаха изпълнители като Елтън Джон, Guns N’ Roses, Arctic Monkeys, Лана Дел Рей, Lizzo, Луис Капалди, Lil Nas X и още много други. Това, разбира се, дойде с очаквана доза култови случки и запомнящи се моменти, които споделяме с теб по-долу.  

Танцовите движения на Кейт Бланшет 

Русокосата актриса се качи на сцената заедно с бандата The Park за изпълнението на песента им The Girl Is Crying In Her Latte. Облечена в яркожълт костюм, със слънчеви очила и червени слушалки, Бланшет се раздаде пред публиката на Гластънбъри, а танцовите ѝ движения са гледка, която няма да забравим.

Изпълнението на Лана Дел Рей беше прекратено   

След като певицата закъсня за началото на сета си с цели 30 минути, организаторите на фестивала бяха категорични, че той не може да бъде удължен. Лана се извини на публиката, като каза, че подготовката на прическата ѝ е отнела повече време.

Още преди да успее да стигне до изпълнението на хитове като Summertime Sadness, микрофонът ѝ беше спрян, а декорите – свалени.

Молбите ѝ към служителите на фестивала бяха безрезултатни и тя завърши изпълнението без микрофон, пеейки с тълпата. 

Тилда Суинтън чете поезия против войната 

Безупречно стилна и недвусмислено облечена в син костюм с жълта вратовръзка, актрисата прекара събота сутрин на сцената на Гластънбъри заедно с композитора Макс Рихтер. Тя четеше пасажи от албума на дуото The Blue Notebook под музикален аранжимент. Албумът излиза още през 2004 и е с така актуалната антивоенна тематика.

Елтън Джон закри Гластънбъри 2023 с прощално изпълнение 

Нямаше по-подходящо място и време, където британската музикална легенда можеше да избере да се сбогува с родната публика.

Сър Елтън Джон закри фестивала в неделя, превръщайки го в свой прощален концерт в Обединеното кралство.

Той не изневери на стилната си природа и се появи в златен костюм и характерните за него очила с червеникави стъкла. Изпълни хитове като Bennie and the Jets, Goodbye Yellow Brick Road, Don’t Go Breaking My Heart и завърши звездното си шоу с прочувствени думи към публиката, песента Rocket Man и много фойерверки. 

В този дух: 10 важни съвета, ако това лято ти предстои фестивал

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *