10 важни съвета, ако това лято ти предстои фестивал

Това лято се очертава като Summer of festivals – не е лошо да сме готови

0 коментара Сподели:

Фестивалите са едно от най-страхотните преживявания за тялото и душата, които можем да си причиним, но и затова те са сред заниманията, които изискват доза планиране, даже малко разсъждаване по темата. Здравият разум винаги е добре да върви ръка за ръка с якото парти – така се предотвратяват неудобни ситуации и не се губят приятни емоции в ненужни разправии.

Ето няколко съвета за страхотен фест, особено ако отиваш за първи път:

Купи си билети

Звучи като „дъъъ – много ясно, че ще си купя билет“, но ще се шокираш колко хора забравят или чакат до последно, когато вече са свършили всички видове места. Най-добре, ако си решил, че ще ходиш на въпросния фест, действай бързо – без отлагане. Вземи си ърли бърд да не стане после енгри бърд и цени в космоса. Също, ако къмпингът се плаща допълнително, вземи си билетче и за там.

Събирай багажа разумно

Отиваш на фестивал, не на модно шоу. Не е лошо да изглеждаш добре, но също така е полезно да не умреш от екстремен студ, изпепеляваща жега и прочие природни бедствия, свързани със забавите на открито. Практичните дрехи и лесните за носене комбинации винаги бият красивите тоалети. Също, тръгнеш ли с токчета на фестивал, значи не трябва да ходиш на фестивал.

Носи документи

Звучи като нещо логично, но не можеш да си представиш колко пъти се е случвало да ти трябва лична карта, за да влезеш във фестивала или да си вземеш нещо от бара, и някой от компанията да си я е забравил в палатката или направо да не си я е взел. Важно уточнение – лична карта с дупка в нея не е валиден документ. Ако това е случаят, време е да си извадиш нова.

Подготви си финансова схема

Повечето фестове вече са се погрижили да улеснят гостите си с удобства като плащане с гривнички или специални карти за фестивала, но това също изисква разучаване. Не е добра идея да се озовеш на място с една едничка дебитна карта, която никой не приема. Купища кеш в комбинация с тонове алкохол също не е оптималната схема.

При всички случаи, каквото и да играеш, вземи си аксесоар за носене на разплащателните средства.

Ще видиш, че ще ти трябва.

Вземи си батерия и бисквитка

Няма нужда да влизаме в детайли даже – ако искаш да имаш телефон, държиш да постваш селфита и да даряваш света с дяволити остроумия, начинът е един: батерия и бисквитка. Ако нямаш, купи най-евтината. Ще разбереш защо.

Вземи мокри кърпички, много много кърпички

По фестивалите е като във фолк клубовете – салфетките никога не стигат. Само че тук не се мятат във въздуха, а се ползват за практични задачи като това да се изчистиш от кал, бира и прочие фестивални субстанции. Дезинфектант за ръце е задължителен аксесоар, мокрите кърпички – също. Ако искаш да си супер подготвен, направо си купи онлайн Mammoth Wipes XXL.

Това са мокри кърпички с размер на голяма хавлия, с които буквално можеш да се изкъпеш.

Разучи територията

Предварителната подготовка предотвратява провала на партито – това е неписан закон. Всеки фестивал идва с книжка тип карта с локации. Не е лоша идея да направиш една разходка, ей така, да разучиш терена, преди да почне да става копонче. Така шансовете да се загубиш рязко намаляват, а също няма после да се окаже, че си изпуснал велики парти възможности.

Планирай дните и часовете

При фестивалите факторът време е от решаващо значение – ако не си в съответния час на съответната сцена, по-скоро няма да хванеш лайвчето на съответния ти любим артист. Също, ако две банди, които обичаш, забиват по едно и също време в различни части на фестивала, най-добре е да направиш 50 на 50, като гледаш малко от едната и малко от другата. Иначе рискуваш цял живот да те е яд.

Пий вода, много вода

Понякога на фестивал водата е по-ценна от златото. Особено ако се прибереш мъртъв в палатката си или ако се събудиш в адски мъки сутринта под лъчите на жулещото слънце. Не е лоша идея в безжалостната алкохолна серия, с която се наказваш, да правиш небрежни H2O почивки тук и там. Все пак правиш го във фитнеса, защо не и на парти, а?

Прежали всяка лична вещ, която си взел на фестивала

Фестивалът е място за скачане, трещене и прочие търкаляне в локви и поляни. Кецовете, с които си отишъл, най-вероятно после ще са толкова смачкани и мръсни, че ще останат в графа „за хвърляне на боклука“. Да не говорим как някои хора се напиват до степен, че си губят палатките – какво остава за кабелчето на телефона. Дръж картите и документите в малка чанта тип портмоне и не се разделяй с нея никога. Всичко друго просто приеми, че може да се наложи да поднесеш в жертва на фестивалните богове. Така ще си изкараш много по-щастливо и безметежно.

3 причини да гледаме Cruella

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *