Даваме ти най-добрия наръчник за щастлив живот тук и сега

Вдишай дълбоко и издишай и виж как нашият Наръчник на момента за осъзнатото живеене – mindfulness, дава крила.

0 коментара Сподели:

Пролет е, времето предразполага да сме активни, жизнени и да завладеем света с позитивната си енергия. Това обаче невинаги се получава и доста от нас трудно излизат от дългия си зимен сън.

Ако ти е нужен помощник, за да повдигнеш вибрациите, да осъзнаеш живота и да му се насладиш – не се безпокой!

Заедно с нашите приятели от eMAG ти представяме тяхното ново и супер идейно решение да създадат Наръчник на момента. С него можеш да постигнеш без проблем и в лесни стъпки едно по-добро, спокойно, балансирано и осъзнато живеене, а ние подкрепяме инициативата с две ръце, защото то ни е нужно точно тук и точно сега. Ако още не се сещаш за какво говорим, цъкни и виж какво са сътворили или следвай моментите и принадлежностите, които описваме по-долу – всички ще са ти от полза. Да го живеем този живот – това му е цаката! Начало:

 Първа стъпка – спри

момиче

Завинаги се състои от всеки момент – нека да го усетим и да му се насладим. Да бъдем Тук и Сега е главното, което ни съветват всички мъдреци, знаещи много за щастливия живот. За да тръгнеш в правилния път, първо трябва да спреш, да се успокоиш, да простиш, да оставиш миналото в миналото, да се запознаеш със себе си и тогава да продължиш. Един небалансиран човек не може да тръгне на дълъг път, затова първо спри, балансирай се и тогава продължи. За целта можеш да използваш различни практики, които ще ти помогнат да съживиш ума, сетивата и тялото си.

Започни с подходящата литература, която да ти помогне за т.нар. осъзнатост (mindfullness).

Към четенето можеш да добавиш и някой функционален и красив четец, защото, повярвай ни, има доста за прочитане. Докато правиш своята медитация или релакс практика, погрижи се да се обградиш с релаксиращи аромати или нежен парфюм. Тук в употреба влизат различни дифузери и етерични масла. Добави към четенето и релаксацията и подходящата йога практика, и ще станеш нов човек! Най-хубавото е, че това е тренировка, която можеш да практикуваш от комфорта на дома си с помощта на йога мат и разнообразявайки с други интересни йога аксесоари като тухлички или специално колело.

Човек е човек, когато е на път

момиче с куфар

Можеш да бъдеш обикновен турист, но можеш да бъдеш и истински пътешественик и ние определено избираме второто. За да подготвиш душата за големи промени, да я балансираш, да я разведриш и отвориш към света – трябва да тръгнеш на път. Пътят е като вълшебно хапче, което пренастройва, пречиства и зарежда всички твои сетива и ти е нужен, за да погледнеш нещата от една друга и по-красива гледна точка. Златните правила, за да си супер пътешественик, са следните: остави очакванията в чакалнята (всяко пътуване си има свой уникален сценарии), споделяй моменти, не постове (истинският живот не се случва в социалните мрежи), пътувай комфортно и със стил. За последното ти препоръчваме точно три артикула, които ще са най-верните ти другари по пътя – готин куфар, задължителното яке за вятър и най-комфортните спортни обувки за покоряване на нови дестинации.

Освен всичко това не забравяй, че за един уикенд можеш да покориш нови места и у нас.

Къмпингът е най-якото нещо на света и ние силно го препоръчваме. С връзката с природата автоматично правим връзка и със самите себе си – много по-силна и по-добра. За да не си пишман къмпингар, се подготви добре с удобна туристическа раница, практична хладилна чанта и естествено комфортен къмпинг стол.  Съветваме те да не пропускаш и един бърз байк тур с приятели, който ще раздвижи адреналина и емоциите ти, а ако още нямаш велосипед – мястото е тук.

Ако си нахранил духа – нахрани и тялото

момиче с торта

Ако си отворил духовните си сетива и си прочистил ума с прекрасно пътуване, време е за стъпка 3 от Наръчник на момента – да превърнеш приготвянето на храна в изкуство! Започни да даваш на тялото си балансирана, питателна и здравословна храна и започни да се развихряш в кухнята. Домашно приготвената храна е хиляди пъти по-полезна от тази, която грабваш бързо на път за работа, а и освен това, когато я готвиш ти – можеш да я заредиш с много любов и положителна енергия.

За целта ще са ти необходими правилните кухненски пособия.

Ние те съветваме да започнеш с уреди, които ще ти помогнат да сътвориш сърцето на една трапеза – прясно изпечения хляб! Друг скрит коз за теб ще бъде мултифункционален кухненски уред или перфектният тиган – ако започваш своята кариера в кухнята, независимо у дома или на професионалната сцена – ще ти е нужен най-добрият такъв. Готвенето може и да се превърне в ежедневна възможност да се потопим с всичките си сетива в момента и да създаваме нещо, което ни носи удовлетворение и удоволствие. С него храним всички сетива, може да експериментираме, оценяваме пресните и натурални продукти и създаваме неповторим домашен уют с красива покривка например. Следвай този наръчник и ти обещаваме бърза и сигурна промяна и разкошен  mindfulness. Щастието е точно зад ъгъла – грабвай го смело!

Ако искаш освен за себе си, да се погрижиш и за другите – виж Добрината лесно се опитомява

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *