Добрината лесно се опитомява

Напролет добротворчеството никога не остава „безнаказано“, от нас да знаеш

0 коментара Сподели:
adopted animals

Обичаме ги, гушкаме ги, разхождаме ги и – честно да си признаем – никога не сме срещали същества, които да даряват повече любов от четириногите ни любимци.

Кучета и котета можем да понесем в килограми и вярваме, че те, макар и животни, всъщност ни правят по-добри хора. Ето защо в строен ред подреждаме за теб няколко начина, по които можеш да им помогнеш с щедро сърце. Напролет добротворчеството никога не остава „безнаказано“, от нас да знаеш!

Разходи

dog walking

Ако си нямаш собствено същество на четири лапи, което да обичаш или което да ти е идеална компания навън, то имаме няколко много добри идеи за теб. Десетки кученца чакат някой да ги разходи и да си поиграе с тях и повярвай ни – за тях това е велико време, а сигурни сме – и за теб ще бъде. Ето защо можеш да се включиш в Бандата на 1500-те. Това е любимата ни група от хора на различна възраст, с различни интереси и разбирания, но обединени около една кауза – любовта към животните. Тези разкошници с големи сърца организират разходки на кучетата в общинските приюти в Богров, Сеславци и Слатина. Всяка събота и неделя между 10:00 до 14:00 часа те и всички доброволци отиват при кученцата и се грижат да получат внимание, разходка и възможност за по-добър живот. Ако искаш да се включиш, виж условията на 1500doggang.com.

Дари

Знаеш, че преди години приютите за кучета в София и страната бяха в окаяно състояние. След множество репортажи и ужасни гледки, на които бях ме свидетели, положението значително се промени, но тези места, които работят най-често на доброволчески начала, се нуждаят все още от ежедневна помощ. Затова, ако ти се помага и имаш възможност, но нямаш идея какво точно да направиш, влез на sharo.bg/dari/, където можеш да откриеш няколко опции за дарение. Те са под форма на абонамент с различна стойност – „Спасител“, „Герой“ и „Супергерой“. Всеки може да дари според собствените си възможности, като абонирането ще помогне на животните на „Шаро“ да продължат да получават медицински, физически и емоционални грижи, от които се нуждаят. Осигурявайки им адекватни грижи, могат да им намерят домове много по-лесно, както и да продължат да организират различни курсове, събития, кампании и инициативи, които подкрепят каузата!

Осинови

Да си вземеш домашен любимец е важна стъпка, затова, преди да го направиш, наистина те молим – помисли добре! Ако все пак се решиш на грандиозното събитие, имаме чудесно място за теб, от което, освен че ще се сдобиеш с кученце, реално ти ще си осиновител, но и спасител. Animal Rescue Sofia знаят много добре за какво говорим! Ако отвориш сайта им, ще разбереш, че да осиновиш кученце от приюта си е най-благород-ното дело, което можеш да направиш, а осиновяването е безплатно. Животинките си отиват у дома обезпара-зитени, ваксинирани, с микрочип и ЕС паспорт. Всички техни животни се дават кастрирани, освен ако състоянието/възрастта им не го позволява. От фондацията ни предупреждават, че не успяват да направят обяви на всички техни прекрасни кучета, затова е най-добре да отидеш на място и да се запознаеш с техните над 200 герои на живо!

Приеми

Последната стъпка, която ти предлагаме, направо разтапя сърцата ни. Да станеш приемен родител на кученце, за което да се грижиш, да обичаш и да имаш време да водиш на обучения, но после да дадеш за още по-добра кауза, е наистина велико дело. Инициативата на фондация „Очи на четири лапи“ за бъдещи кучета водачи е страхотно начинание, което ние подкрепяме с две ръце. Програмата се казва „Приемно семейство“ и се осъществява изцяло на доброволни начала. Приемните семейства имат нелеката задача да отгледат едно здраво, възпитано и щастливо куче, което няма страх от интензивната градска среда. През целия период докато кучето е в приемното семейство, се провеждат ежеседмични тренировки по послушание и социализационни мероприятия на различни места в София. Приемните семейства нямат финансов ангажимент към отглеждането на кучетата, тъй като фондация „Очи на четири лапи” осигурява всичко необходимо – храна, ветеринарни услуги, аксесоари и безплатно пътуване на кучето и неговия приемен стопанин в градския транспорт. Ако се разпознаваш тук – получаваш от нас огромно БРАВО!

Разбери кое куче е най – подходящо за теб според характера ти.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *