Храните, които станаха известни благодарение на TikTok

Миналата година видяхме много ястия, които бързо-бързо ни се прииска да пробваме

0 коментара Сподели:

По ред причини TikTok не е платформата, в която би се сетил да търсиш вдъхновение за това, какво да готвиш за вечеря. Освен че трендовете повечето пъти са свързани с визуално впечатляващи неща, а не с качество и вкус, дължината на видеата не позволява особено детайлна рецепта.

Изненадващо или не, предразсъдъците ни подвеждат

и в по-малко от минута създателите на съдържание в платформата успяват да впечатлят с всякакви предложения. Ако вярваме на статистиката, видеата с хаштаг #TikTokFood са събрали главозамайващите 43 милиарда гледания. Потърсихме компилирани най-разбиващите трендове и се оказа, че https://www.magnet.co.uk/ имат точното проучване.

Ние ти представяме най-вайръл рецептите в TikTok, а ти можеш за себе си да прецениш дали си заслужават шума и бъркотията в кухнята:

Cloud Bread

Имайки предвид, че хаштагът е събрал над 3 милиарда гледания, вероятно няма нужда от представяне. Ако не си потребител на платформата обаче, идеята зад този вид „хляб“ е да увеличиш протеините за сметка на въглехидратите. Рецептата включва белтъци, захар и царевично нишесте.

Whipped Coffee

Ако си си правил фрапе, знаеш как се прави – разбъркваш инстантно кафе, захар и гореща вода. Трендът тук е, че тази пухкава като облак пяна слагаш отгоре върху топло или студено мляко. Yum! Макар и доста близко до фрапето, тази вариация на любимата напитка си заслужава 2,4 милиарда гледания.

Pancake Cereal

Мечтата на всяко малко или пораснало дете е на трето място с 1,6 милиарда достигнати потребители. Тези минипалачинки, които заливаш с мляко и хапваш като зърнена закуска, очароваха потребителите на TikTok и повлияха на мнозина да опитат свои собствени – включително знаменитости като Джейсън Деруло. След тях се появиха и много други вариации – с тесто за бисквитки или кроасани.

Frozen Honey

През август това „откритие“ стана задължителното нещо, което да пробваш от TikTok, и оттогава e набрал над 1,6 милиарда гледания. „Летният хак“ те учи да замразиш мед, което му придава желатинова консистенция. Тук трябва да споменем, че консумацията на големи количества мед може да причини дискомфорт и болки в стомаха, така че ако пробваш – нека е в умерени количества.

Dalgona Candy

Тези сладки изкушения, идващи от улиците на Корея и съдържащи само две съставки – захар и сода, набраха популярност покрай сериала Squid Game. Много TikTok потребители документираха как възпроизвеждат предизвикателството от шоуто,  което е с цел да издълбаят деликатния символ, отпечатан върху „бисквитката“, без да повредят формата.

Това е топ 5 – следващите позиции са заети от пастата с фета, по която цял свят полудя (освен италианците, certo!), сладоледените торти, купите с плодове и печените овесени ядки, както и много други вкусотии.

Ако не си пробвал поне едно, ти препоръчваме да тестваш – все пак какво губиш?

Не забравяй, че – Ти раздаваш наградите! Гласувай за Go Food&Drink Awards и спечели

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *