10 любими неща от 2021: Десислава Олованова

0 коментара Сподели:

Тя е онези жени, които ни карат да притаим дъх и да слушаме с осъзнато внимание. Винаги сериозна и проницателна, еталон за професионализъм и победи, Деси Олованова е съпътствана от успеха през целия ѝ кариерен път, който започва още през 1998 година в McCann Ericsson. Оттогава създава и управлява поредица от агенции, все в сферата на реклама и PR.

Скачаме във времето, за да те заведем до лятото на 2021 година,

когато McCann Sofia (в която тя е изпълнителен директор, бел. ред.) печели немислимото до този момент за рекламния бизнес в България – Бронзов лъв от престижния Cannes Lions.

Някои хора в интернет го сравниха със световното първенство по футбол през ’94 година, останало като една от малкото национални емблеми на гордост за хората, които не са мръднали мислено от тази година. Ако не друго, то със сигурност може да заковем твърдението, че тази малка балканска държава, в която виреем всички ние, пращи от творчески потенциал.

И да, тези талантливи хора са супер повод да погледнем към впечатляващите постижения в сферата на рекламата през турбулентната 2021 година с усмивка, защото именно те я оцветиха в тези бронзови като залез тонове, за които всички ние копнеем понякога. 

Приятно четене.

1. Песен / Албум

С удоволствие посещавам класически концерти, други обаче избягвам, тъй като не изпитвам нужда или любопитство. Галериите са моето място, а музиката, макар че е възможно някой ден това да се промени, не я разбирам и не ѝ отделям време освен като фонова – в кола или на парти.

2. Филм / Сериал

Киното ми е страст много повече от музиката и харесвам много филми или сериали. Мога да спомена едно заглавие – “Капернаум” на Надин Лабаки, това е ливанска режисьорка, едновременно е и сценарист, и играе във филмите си.

“Капернаум” беше огромно преживяване за мен, защото е и изключително балансирана творба, която показва как може да се разказват болезнени истории, без да се губи оптимизъм.

Може би при Лабаки ме възхищава и фактът, че тя е жена, ливанка, израснала в общество, в което на жените и децата не им е лесно, във война и въпреки всичко е модерна, емпатична и възхитителна по начин, който би бил пример за всяко едно общество и творец.

3. Книга

„Български дневници“ – Граф Робер дьо Бурбулон, книга, която ми изпрати по пощата почти непознат за мен човек, придружена с картичка: „Човечността преди всичко.“

4. Човек

Съпругът ми – не познавам по-всеотдаен човек и не мога да си представя себе си без него.

Обожавам приятелите си, дължа им страшно много, особено на тези, с които съм вече повече от половината си живот като Тоби – Иван Киров, човек, формирал голяма част от възгледите и знанията ми. Сред хората, към които изпитвам огромен респект и уважение, е и човек, който наскоро изпратихме твърде рано – Симо Цеков. През последната година с Кръстина Стефанова и Сибина Григорова успяхме да изградим приятелство, в което по равно отделяме време да се вълнуваме за лични, но и за обществени проблеми.

5. Храна / Напитка

Диня, кестени и кафе.

6. Събитие / Постижение

Наградата на агенцията на McCann Sofia Cannes Lion, първата по рода си и за България, е и мое най-голямо професионално постижение, но най-много се гордея с екипа на агенцията в момента.

7. Място

Европейските брегове на Средиземноморието, включително и островите. От векове, когато са рисували Рая, са имали предвид тези ширини. Така и не съм открила по-съвършено място по света от тази география.

Тук те очаква още един любим човек от 2021 – Виргиния Захариева

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *