10 любими неща от 2021: Петя Савова

0 коментара Сподели:
Петя Савова

Петя Савова е легенда в българския графичен дизайн. Над 17 години разтърсва рекламния свят със смелите си работи, изпълнени със смисъл, естетика и професионализъм.

Известна е с шарената си външност и характер.

Независимо дали е глобален креативен директор за 22 държави, собственик на рекламна агенция, която работи само с фрийлансъри, креативен директор в една от най-успешните рекламни агенции у нас, дали създава красиви сайтове и апликации, или пък ще фрийланства дизайн на сноубордове или илюстрации за „Капитал“ през уикендите, тя винаги ще изпъкне с оригиналност и стил. Сигурни сме, че си я засичал да кара колело с синия или розова коса на някоя улица в центъра на София, или пък си попаднал на нейно стори в инстаграм, където те е провокирала да се смееш многократно и шумно.

Тук ще ти разкажем за 10  любими нейни неща за 2021 г., които определено заслужават твоето внимание:

Песен / Албум

Мога да се обзаложа, че по Коледа Spotify ще ми рипортне, че съм слушала най-много Jasmine Sullivan през 2021-ва.

Любимата ми песен е Let it burn, защото е мазно R&B и по много чувствен начин ми напомня да съм откровена със себе си, да не бягам от емоциите си, да остана с тях, да ги изживея и да се отърся от поривите за контрол на всичко, което се случва във и около мен. It is what it is.

съответно и албум

Филм / Сериал

Тук ще сложа няколко.

Netflix: Ratched е peace of art. Кинематография, декори, костюми, каст, сценарий, всичко е зверско.

The serpent. Изключителна история по действителен случай.

The Queen’s Gambit. Красота и като кинематография, и като сторилайн.

Pretend it’s a City. Обожавам чувството за хумор на Fran Lebowitz и Martin Scorsese.

Книга

Polysecure: Attachment, Trauma and Consensual Nonmonogamy / Jessica Fern

Като човек, който е в пeрманентен upgrade mode, 2021-ва ми е година на чистене на стари неща, които вече не ми служат. Дори части от мен.

Що е то Петя днес и представата ѝ за нея, актуална ли е към днешния ден. Та тази книга се позиционира много естествено на нощното ми шкафче.

Тя разглежда патерните, в които сме програмирани от обществото и семейството през attachment styles. Как нуждите, които не са били посрещнати в детството ни от нашите родители, се отразяват на връзките ни като възрастни. Как в един моногамен свят да ревнуваш е ок, защото това означава, че ти пука за другия, когато в един друг паралелен свят това вече е токсично и някой не си е свършил inner work-a и има нужда да работи по собствените си несигурности, самочувствие и worth.

Човек

Има хора, които идват и преобръщат живота ни. Тауана от Лондон е моята стихия на 2021-ва и партньор в живота. Човек, който ме провокира постоянно да бъда най-доброто от себе си, без да се опитва да те променя. Благодарение на нея видях колко много имаме да учим българите,  докато станем наистина цивилизовани граждани на света, не само по теми като расизъм, mental health и хомофобия, ами генерално.

Много сме зле и това се вижда много ясно, като се сложим до един чужденец. И много ме е срам от това.

Храна / Напитка

В различни периоди от годината налитам на различни неща.

Напоследък чийтвам по нощите до центъра само за един гирос от Gypos Land или Scapto Burger.

Събитие

Възможността да съм хоум офис си е доста добро събитие. Да мога да работя от всякъде, от вилата, от плажа.

Място

Като се замисля, всичките места, които ми изскочиха в главата, са някак си свързани с езера, каяци или лодки. Около вода се чувствам цяла. А на Омая, освен да погребете сам в езерото, ви сервират обяда в кошница, докато си чилвате в зверските дизайнерски къщички направени по еко технология. Чудно място.

Постижение

2021-ва е чистка на старото и изграждането на едно ново аз. Спрях цигарите. След години lazyness от компа се върнах на колелото и във фитнес залата. Наех си нутришънист, за да се науча как да се храня правилно и да не пъхам random food в мен. Ходя на терапевт, за да фиксна неща в себе си, които не мога да изчегъртам сама. И станах Глобален Криейтив директор за 22 държави.

За останалите въпроси гледай видеото в началото на статията.

10 любими неща от 2021: Влади Илиев

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *