10 любими неща от 2021: Елена Телбис

0 коментара Сподели:

Малко хора умеят да изразят най-дълбоките и искрени чувства по елегантен и лек начин и да ни покажат, че може да се отървем от тях единствено когато ги споделим. Текстът, написан в малката й кухня, я сдоби с няколко престижни награди – „Аскеер“ 2021 за съвременна българска драматургия, „Икар“ 2021 за драматургичен текст, награда на Столична община в категория „Театър“ за ярки постижения в областта на културата и още куп награди и номинации.

„Боклук“ на Елена Телбис е поетичен, меланхоличен и пълен с нейното чувство за хумор.

Да, нейно, защото не познаваме друг, който умее да те разсмее до болка от болка. Дебют на млад автор, който носи мъдростта и зрелостта на опитен. Гледали сме я като актриса и във филма „Къръци“ на Ивайло Христов, „изтъркала“ е и сцената на Народния театър, бидейки Духът на Хамлет в „Хамлет“ от Уилям Шекспир, като Кейт Дилън в „Добри хора“ от Дейвид Линдзи-Абер или пък като Катя в „Жана“, където получи наградата „Икар“ 2015 за поддържаща женска роля. 


Поканихме Елена, за да ни разкаже за нейните топ 10 от 2021.

Ако денят ти не върви добре, те съветваме  да си пуснеш и нейната компилация ToSiEMbaloMaikata – видеодневник от първия локдаун. Ще се смееш. Много.

Чуй кои са любимите ѝ неща от 2021 тук:

10 любими неща от 2021: Виргиния Захариева

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *