10 професии, за които всички мечтаехме като деца

За какви кариери си мечтаехме, когато бяхме малки

0 коментара Сподели:

Когато си дете, виждаш само бляскавите аспекти на една професия, така че спокойно можеш да мечтаеш за нея, без реалността да обърква мислите ти. Също още не си се сблъскал с огромните саможертви, които преследването на един кариерен път изисква – за теб работата е забавление без край, даже ако е свързана с тежък физически труд и управление на промишлени машини.

Ето кои са най-забавните професии:

ПЕВИЦА

В детските представи това значи само да излизаш на сцена и да пееш, с много аплодисменти после. Фактори като „музикант къща не храни“ или мнението на Фънки не съществуват.

БАЛЕРИНА

Всяко малко момиченце мечтае да стане балерина с компромисна версия художествена гимнастика. Естествено, после разбира за безбройните часове тренировки и хранителния режим.

КОСМОНАВТ

По филмите изглежда лесно

– казваш на компютъра команди и той върши всичко, нали?

После, като пораснеш, виждаш видео на тренажора тип центрофуга, от който всички повръщат.

ГОТВАЧ

Приготвяне на храна е вид суперсила, която всяко дете иска да притежава. То не си представя колко горещо е в кухнята и нивото на стрес там, нито пък какво е малоумно капризен клиент.

СПОРТИСТ

В очите на децата това е една от най-примамливите професии.

Футболист, звезда от NBA или пилот от F1 – видът атлет зависи от любимия спорт на вашите. Малък детайл: понякога си прекалено нисък за коша, прекалено дебел за болида или просто те мързи да тичаш.

БОКЛУКЧИЯ

Има нещо изключително магнетично в тези мъже, които се возят отвън на камионите, а после слизат в движение. Поне в очите на децата. Те изпитват странно привличане към тази професия.

ДОКТОР или МЕДИЦИНСКА СЕСТРА

Като си малък, тези магически хора в бели престилки изглеждат като полубогове. Впоследствие порастваш и научаваш истината: и те като всички нас просто опитват да избутат работния ден.

ВЕТЕРИНАР

Повечето деца си представят, че да си ветиринар значи по цял ден да галиш кучета и котета. После научават, че всъщност трябва да израждат овце и телета.

Така мечтата изхвърча през прозореца.

ПОЛИЦАЙ

Децата имат странно влечение към професии, свързани с униформи, особено ако вървят с носене на оръжие и каране на странни коли със сирени. После разбират, че не е като по филмите.

НИНДЖА

Според героите, на които е фен детето, думата „нинджа“ може да се замени с каубой, индианец, стормтрупър или просто хълк. Ако е момиченце пък, спокойно може да мечтае да бъде „хълка“.

Фестивалът, на който кучето ти иска да отиде

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *