ДА СВИРИМ НА КЛАВИНОВА ЗАЕДНО

Популярни музиканти срещат млади хора, родители и деца с магията на пианото

0 коментара Сподели:

Група млади музиканти се готвят да срещнат родители и деца с магията на класическата и модерна музика. Този уикенд, от 14 до 16 ноември, Serdika Center се превръща в своеобразно културно пространство за малки и големи, които ще могат в непринудена атмосфера, извън традиционните концертни зали, да послушат  произведенияза пиано в различни стилове, както и да се докоснат до най-новите модели дигитални пиана от серията КЛАВИНОВА.

В инициативата на Yamahaда запали интерес към изкуството и да го приближи до всеки от нас като го изнесе извън неговата обичайна територия се включат виртуозният пианист на група ТЕ Ясен Велчев; Мария Каракушева и младият изпълнител и пианист Пламен Денчев.

Един от движещите мотиви на инициативата е съществуването на редица източниците, които говорят за благотворното влияние на музикалните занимания върху децата, върху скоростта на тяхното развитие и начинът, по който музиката отключва креативни заложби и дори комуникационни умения у подрастващите.

"Да свирим на клавинова заедно" е първата от серия акции, която цели да срещне хората и музикалното изкуство в непринудена среда и да развенчае постулати, които нямат място в съвременното музикално обучение.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *