К.Е.В.А. с нови летни предложения

Средиземноморска кухня и пресни морски дарове са част от лятното предложение на заведението

0 коментара Сподели:

Ако си в центъра на София, но искаш да избягаш от шума, да си на арт място и да похапваш вкусна прясна храна на сравнително ниски цени, то тогава отдавна си открил K.E.B.A. и я причисляваш към любимите си заведения. Белият интериор и спокойната музика създават усещането за малък оазис, където можеш за няколко часа да разпуснеш с приятели, да пиеш домашна лимонада или да опиташ едно от многото екзотични предложения в менюто.

За да поддържа палитрата си от храни разнообразна, K.E.B.A. изкушава с лятна средиземноморска кухня, с акцент от пресни морски дарове.

 

ЧЕЛАДИНКИ В МАСЛО

К.Е.В.А., ресторант, център, обедно меню

Челадинките в масло се разтапят, в момента, в който се докоснат до езика. Поднесени с препечени филиики франзела, те са идеалният ордьовър към една чаша изстудено бяло вино.

ОКТОПОД НА ПЛОЧА

К.Е.В.А., ресторант, център, обедно меню

Ако искаш да опиташ нещо нестандартно, трябва да си поръчаш октопод на плоча. Деликатесът се поднася с пресни градински домати и вкусна марината от провансалски подправки.

САЛАТА К.Е.В.А.

Салатата K.E.B.A. съдържа всичко, от което се нуждаеш на обяд. Изключително полезните соеви кълнове, комбинирани с листа от цвекло, рукола, тиквички, моркови и чери домати, допринасят за прилив от свежест и енергия, а месото от фазан е онзи малък, но значителен детайл, който прави салатата толкова вкусна.

ПЛАТО НАДЕНИЧКИ НА СКАРА

К.Е.В.А., ресторант, център, обедно меню

Платото наденички на скара е за любителите на доволните порции, пържените картофки и студената бира. 

СЬОМГА КОТЛЕТ НА ПЛОЧА

К.Е.В.А., ресторант, център, обедно меню

Котлетът от сьомга на плоча е идеалният избор, ако ти се яде нещо леко, но засищащо. Крехкото месо на сьомгата е овкусено с щипка копър, гарнирано с печен картоф и сметанов сос с див лук.

ЗАРГАН НА СКАРА

К.Е.В.А., ресторант, център, обедно меню

Зарганът на скара е сервиран по силно впечатляващ начин, а полумесецът от броколи създава чувството за произведение на изкуството, което не само, че изглежда добре, но е и невероятно вкусно.

ЗАДУШЕНИ МИДИ В МАСЛО

К.Е.В.А., ресторант, център, обедно меню

Задушените миди с вино са неофициалният специалитет на K.E.B.A. Поднесени  със свеж стрък магданоз, тези малки хапки ще те пренесат на брега на морето.

СОМ НА СКАРА

К.Е.В.А., ресторант, център, обедно меню

Гарниран с картофи, сомът на скара е с добре загоряла коричка, която приятно нагарча, а когато стигнеш до место под нея, попадаш на един невероятно сладък вкус, който гали сетивата ти.

АКУЛА КОТЛЕТ НА ПЛОЧА

К.Е.В.А., ресторант, център, обедно меню

Ако досега не си опитвал филе от акула, то сега определено трябва да си наваксаш. Месото от акула е едно от най-крехките рибни филета, а бейби морковите му придават сладка зеленчукова нотка.

ЛАВРАК НА СКАРА

К.Е.В.А., ресторант, център, обедно меню

Лавракът на скара е хрупкаво препечен отвън, но крехък и сочен отвътре. Поднесен с броколи и чери домати, той е един много приятен избор, ако обичаш по-леките риби.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *