К.Е.В.А.

Клуб за естетическо възпитание на артиста оживява, в кокетната си къща и уютен двор

0 коментара Сподели:

КЛУБ ЗА ЕСТЕТИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ НА АРТИСТА
Доброто възпитание (не само на артистите) и доброто име вървят в комплект. К.Е.В.А носи ценната си стара слава, но далеч не лежи удобно на нея, а се превръща в нещо повече. Мястото не е просто бар, нито просто ресторант, К.Е.В.А. e социално пространство, където да се срещаш с интересни хора и да се чувстваш удобно.

Кривваш няколко метра вдясно след НАТФИЗ и работните ти ангажименти и прочие узурпатори на мисълта се оттеглят засрамени. Полуогряна от слънцето градина, лежерна музика, ретро постери по стените и запотена кана, пълна с домашна лимонада. Саундтракът на един такъв ден е понякога типично френски, друг път американски джазов, но винаги приятен и ненатрапчив.

Домът на К.Е.В.А е издържан в бяло, което се връзва чудесно с дървото, поскръцващо на пода и  метала по масите. Менюто е стегнато, като месото на скара заема сериозно място в него. Прави впечатление грамажът на порциите и възможността да поръчате ястие, предвидено за повече от един човек (големите компании ликуват). Същото важи и за напитките, които могат да бъдат в кани по 1 литър. В този ред на мисли и цените са ниски, в сравнение с подобни заведения в центъра.

Старите черно-бели снимки по стените са от български представления и само загатват за идеята на мястото.

ВТОРИЯТ ЕТАЖ
Вторият етаж (т. нар. кафе-театър) всъщност е специалното в КЕВА София. Ниски маси като в кабаре и сцена, която е готова да понесе тежестта на българското арт присъствие. Представления, събития и всякакъв вид пърформанси изкарат софийските ни вечери от рутината.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *