Ахтопол в три лесни стъпки

Водим те на още една разходка из чаровностите на нашето море

0 коментара Сподели:

Вероятно вече си планирал лятната отпуска до най-малката подробност. Но ако не си, а ти се иска да бъдеш поне малко спонтанен, представяме ти една от най-привлекателните родни морски дестинации.

Ахтопол е град за обичане. От онези, за които песните пеят, че освен да се влюбиш, просто няма какво да се случи. Спокойствието те залива от момента, в който стъпваш на малката градска гара, до последните минути, в които се разделяш с морето и ти се иска никога да не го оставяш. Разходка из Ахтопол ще ти напомни какъв е смисълът на лятото – да избягаш от шумния град и да се потопиш в една тишина, която е почти оглушителна. Също както и вълните, които се разбиват в скалите на Ахтопол. Градът е изключително подходящ за семеен туризъм за тези, които искат да забравят за всичко друго освен за най-важното – че морето е тук и е наше, че

няма нищо по-хубаво от родното Черно море и че и то може да обещава както лукс, така и спокойствие и незабравими приключения.

Освен крайбрежни заведения, плуване в топлите морски води и спокойни разходки из града Ахтопол предлага и някои по-специални развлечения. А ако изминеш с нас целия маршрут, ще ти представим и нестандартното развлечение, което нашите приятели от Jacobs са ти приготвили за това лято. Познатият ни вече ескимос ще посети и Ахтопол. Продължавай да четеш!

МУЗЕЙ ИСТОРИЯ НА КОТВАТА

Тук можете да се запознаете с любопитни подробности за древното корабоплаване. Ще видите изложени всякакви предмети, свързани с морския живот като: корабни оръдия, монети, керамика, корабни камбани и друго корабно оборудване. Това, което прави музея уникален, е фактът, че той всъщност е частен.

Експозицията е съставена от предмети, намерени от жителите на Ахтопол и Царевец,

които поемат инициативата и даряват котви, котвени части и елементи от потънали кораби, намерени след водолазни дейности. Така за около година се оформя една от най-големите музейни експозиции, посветени на корабното дело. Може по природа да не си фен на морския живот и да го свързваш най-вече с пиратски набези и ром колкото ти сърце иска, но любопитството е неудържима сила, която може да те зареди с неочаквани знания.

КРЕПОСТТА АГАТОПОЛ

Агатопол е старото име на Ахтопол, което означава град на щастието. И не е трудно да отгатнеш защо. Хората са усмихнати и няма как да е другояче. Бавният живот и морските води предразполагат към  едно различно състояние на духа – безметежно.

Крепостта Агатопол, макар и до днес да са запазени само останки от нея, е най-голямата забележителност на града.

Разположена е на най-източната точка на Ахтопол. Разходка из останки на фона на вечно движещата се вода може да те накара да се върнеш назад във времето.  В епоха, в която са властвали траки, а морето е било източник на надежда и очакване за бъдещето, а не на развлечения и всекидневни плажни емоции. През 1971 г. крепостта е обявена за паметник на културата.

ЗАЛЕЗ ПРЕДИ ИЗГРЕВА

Най-хубавото оставяме за накрая. Дори и най-интересните градове, в които можеш да попиеш знания за далечната история, са нищо, ако не могат да ти предложат преживявания, които да останат с теб и в градската рутина.

Ахтопол е един от градовете на българското Черноморие, от които можеш да преживееш изгрев и залез на едно място.

Естествено, ако си готов да се будиш сутрин рано заедно с първите лъчи на слънцето, които обещават още един ден на незабравими преживявания. А залезите… те те карат да се чувстваш щастлив, че си жив.

И накрая най-нестандартното преживяване това лято е да се излежаваш на плажа и да пиеш любимото 3in1 Ice Coffee на Jacobs. Зиморничавият ни приятел идва и в Ахтопол. Ще можеш не само да се разхладиш с жадуваното кафе, но и да се снимаш с ескимоса, да се превърнеш самият ти в ескимос и да спечелиш чудесни награди. За повече инфо виж тук.

И като стана дума за интернационално присъствие, няма как да не забележиш на плажа тази година специалния гост на Jacobs. Той контрастира на всичко останало, идва от ледените кътчета на планетата и е в България, за да обиколи родните плажове. Ще го срещнеш на 28 юли в Ахтопол. Там ще има мобилен бар, в който любезен ескимос ще предлага на всеки желаещ безплатно перфектната разхлаждаща напитка за лятото – Jacobs 3 in 1 Ice Coffee. Също ще имаш възможност да се снимаш с него, а моментните забавни снимки ще можеш да вземеш веднага със себе си, а на тях ще откриеш уникален код. Него можеш да регистрираш на място с помощта на промоутър и следвайки стъпките на сайта да спечелиш кутия Jacobs 3in1 Ice Coffee или кайт в края на промоцията.

Какво повече да искаме за лято като никога досега?

Виж къде още можеш да намериш ескимоса това лято тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *