Едно, две, три рецепти за събуждане с кафе

Ароматът на сутринта трябва да идва от хубаво кафе

0 коментара Сподели:

Еспресото е една от най-истинските любовни истории в ежедневието ни. Хубавото и ароматно кафе е ритуал за грижа, а времето, което отделяме на тази част от деня, може да даде тон на деня ни.

„А горещото кафе не е ли възхитително? Как хората са живели, докато не са изобретили кафето?“ – пита писателката Бети Смит, а ние бихме добавили: „Как са живели, докато не са изобретили Jacobs Espresso?.

Разтворимото кафе Jacobs се прави по технологията Freeze-Dried, която разкрива неустоимия вкус и аромат на готовата напитка. Espresso блендът е специално подбран и е подходящ за приготвянето на студени и топли коктейли и напитки. Пасва перфектно и на всички превъплъщения на вкуса – класически еспресо вкус и кафе напитки със или без захар, мляко, ликьор. Другата причина да го избираме за сутрешния си или вечерен ритуал е, че разтворимото кафе е удобен вариант както за консумация у дома, така и за навън. Избираме от богатото портфолио – Jacobs Cronat Gold, Jacobs Monarch или Jacobs Espresso – и завиваме сетивата си с плътния каймак и магическия Чаромат, пренасящ ни в някоя кафеена плантация.

А в следващите редове ти представяме три рецепти, за да опиташ кафето през нов вкус.

Магия за свежа утрин

Да започнеш деня си със свежест е истинска наслада. Използвайки разтворимото кафе Jacobs Espresso с добавената дълбочина на шоколада, плътния вкус на сметаната и свежестта на ментата, си осигуряваме симфония от вкусове. За преживяване, което да събуди тялото и духа ти, ти трябват следните съставки:

Продукти:
2 лъжички разтворимо кафе Jacobs Espresso
1/3 чаша вода
30 г млечен шоколад
2 лъжички крем лакта
2 лъжички течна сметана
бита сметана
листенце мента
лъжичка настърган млечен шоколад

Уют в чаша

Тази кафе напитка с вкус на джинджифилови сладки е самото олицетворение на уют в чашка. Идеална е за онези студени зимни дни, в които единственото, което искаш да направиш, е да се скриеш под топлото одеяло и да наблюдаваш как снежинките нежно се сипят отвън. Ароматните подправки в комбинация с кафе сякаш танцуват на небцето ти и стоплят всяка част от тялото ти. Представяш си как се пренасяш отново на коледната трапеза, припомняйки си за всички мили спомени с любимите ти хора. Най-хубавото е, че ти трябват само 5 минутки и 5 съставки да забъркаш тази зимна приказка.

Продукти:
1 с.л. разтворимо кафе Якобс
1 ч.л. портокалова кора
½ ч.л. настърган джинджифил
1 ч.л. кафява захар
½ ч.л. канела
гореща вода
сметана, канела на прах (за финална украса)

В чаша добавяш всички съставки, разбъркваш добре и пресипваш в друга чаша през цедка. Завършваш с щедро количество бита сметана и поръсваш с малко канела и портокалова кора.

Десерт, но за пиене

Ако си любител на сладките изкушения и интересните комбинации, тази рецепта е именно за теб. Фъстъчено масло, шоколад и кафе обединяват сили и превръщат обикновената чаша кафе в десерт за пиене. Соленият вкус на фъстъците балансира сладостта на шоколада, а кафето добавя лека горчивина, която прави напитката още по-завършена. Едно истинско сладко изкушение, с което да поглезиш себе си и всичките си сетива. Предупреждаваме те да консумираш отговорно, защото може да бъде силно пристрастяващо, а една чаша със сигурност няма да бъде достатъчна.

Продукти:
1 чаша (200 мл) разтворимо кафе Якобс с гореща вода
½ чаша мляко по избор
1 с.л. фъстъчено масло
1 ч.л. какао на прах
2 с.л. разтопен шоколад (препоръчително черен)
1 ч.л. екстракт от ванилия
*По желание добавете подсладител

В блендер слагаш всички горепосочени съставки и блендираш до получаване на гладка смес. Изсипваш във висока чаша и завършваш отново със щедра доза бита сметана, разтопен шоколад и няколко ситно нарязани фъстъка или любимия ви фъстъчен бар.

*Ако е твърде гъста сместа, добавяш още мляко.

Целият февруарски брой те очаква тук 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града от близо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *