Светът е оцелял, защото се е смял

Творчетвото на великия писател се завръща с дигитална премиера

0 коментара Сподели:

Няма българин, който да не е запознат с произведенията на Йордан Радичков. И почти няма някой, който да не е очарован от нестандартният и интригуващ начин, по който той пише. За времето си той е смятан за алтернативен автор. А да си признаем, да бъдеш алтернативен по средата на ХХ век в държава като България е много по-смело и автентично, отколкото да си днес. С Радичков трябва да сме горди и продължаваме да четем произведенията му, защото той го заслужава. Не само защото е невероятен в това, което прави, но е бил и

номиниран два пъти за Нобелова награда за литература. 

На същото мнение са и от издателство НИКЕ, благодарение на които, една от най-смешните му книги – „Водолей“ – ще направи завръщане този април. Заедно с актьора Китодар Тодоров ще направят онлайн представяне на книгата като епизод от емблематичната поредица на Китодар „Петък точно в 5“. Съвременният хумор, и йордан-радичковият, разсмивал хората в продължение на десетилетия, ще обединят сили в безпрецедентно виртуално представяне. Условията в момента не позволяват да се наслаждаваме на културни мероприятия както обикновено, но това не трябва да ни спира. Дори напротив – трябва да се възползваме от всички инициативи, които се подемат за да можем да имаме достъп до изкуството, дори и от компютъра вкъщи.

Ако ти се чете още от Радичков, можеш да провериш тук.

С книгата „Водолей“ Радичков ще ни разсмее, но ще ни и учуди. Ще си отговорим и на невъзможни въпроси от сорта на „как трябва да се спори с една ламя“ или „какво представялва „танец“. Епизодите посветени на сборника с разкази са „За простотията“ и „Не спори с ламята“. Те ще бъдат излъчени съответно на 10 и 17 април от 17 часа в социалните канали на Китодар. В момента няма да бъде възможно книгата да бъде купена заради създалата се ситуация, но ще бъде възможно да си поръчаш предварително с 30% отстъпка. А пък от личен опит можем да ти потвърдим – „светът е оцелял, защото се е смял“.

Линк към събитието във фейсбук.

За други книги на писателя, виж тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *