5 филма в памет на Робин Уилямс

Смешно-тъжно му благодарим за чудесните роли

0 коментара Сподели:

За съжаление на цялото човечество преди 8 г.  по собствено желание ни напусна един от любимите ни актьори – Робин Уилямс. Шапка му сваляме за безумния му талант. Носител е на най-престижните статуетки за кино. В негова памет ти припомняме нашите 5 любими филми  с него.

В какво се превръщат мечтите, 1998

Тук Робин Уилямс прави блестяща драматична роля. Филмът направо те вади от действителността. Не заради друго, а защото направо си е в отвъдното. Героят на Уилямс губи децата си, а след време умира. Жена му не издържа и се самоубива. След това започва същината на филма.

Любовта преминава и след смъртта, за да може Крис Нилсен да помогне на духа на жена му да отиде в рая.

Защото, знаем, там не допускат тези, които сами са отнели живота си… Филмът е пълен с любов.

Джуманджи, 1995

Приключенско деветдесетарско изживяване начело с Робин Уилямс. „ДЖУМАНДЖИ” е името на една доста необичайна настолна игра, ангажирала вниманието на мнозина опитни играчи през вековете. Но поради магията, скрита в нея, и дремещите опасности, които лесно могат да бъдат освободени, малцина са онези, които са пожелали да я изиграят докрай.

Четиримата нищо неподозиращи герои хвърлят заровете и се озовават в… джунглата.

Попадат сред лъвове, крокодили, хипопотами, тарантули и всички същества, излезли от чудния свят на играта. Животинската пъстрота нахлува в дома им, в квартала, в градчето и продължава вихрено напред със сила, която не може да бъде спряна, освен ако…

Мисис Даутфайър, 1993г.

Е тук направо падаме от смях с Робин Уилямс. Този филм ще си остане вечна комедия.

Какво ли не би направил добрият баща, за да е близо до децата си.

Предрешен като перфектната бавачка, той буди смях, но и искрена обич. Уилямс притежава онази способност да те накара да заобичаш всеки негов герой. Това е един от онези филми, които винаги можеш да си пуснеш и забавлението е гарантирано.

Добрият Уил Хънтинг, 1997

Младият Мат Деймън заедно с Робин Уилямс ни карат да не спираме да гледаме този филм. За ролята си Уилямс заслужено взима „Оскар“. А доста впечатляващо е, че толкова млади Мат Деймън и Бен Афлек пишат сценария на филма. Афлек също участва.

Уил Хънтинг е само на 20 години, а животът му е низ от битки, които младежът печели с лекота.

Роден да бъде лидер, Уил работи каквото намери, но почти винаги в нарушение на закона. Живее в Бостън, където е пълно с колежи, но той е стъпвал там само за да мие подовете. Това не му пречи да решава сложни математически уравнения и да комлексира  професорите. При поредната разправия в бара Уил се сбива с колежани, а това почти със сигурност означава, че ще получи присъда. Единственото му спасение е Шон Макгуайър, странният професор терапевт, който се възхищава от необикновената дарба на младежа. Също от неговата неизтощима енергия и воля за живот. Задължителен филм!

Добро утро, Виетнам, 1987

В този филм Робин Уилямс разтърсва Сайгон от 1965 г. в ролята, за която критиците са единодушни, че е роден – на нестандартния диджей Ейдриън Кронауър.

Призован в армията за ранно сутрешно радиошоу, Кронауър взривява дотогавашния равен и скучен тон, като залива ефира с остроумия и с най-хипарските песни от своята родина.

Войниците го харесват, но офицерите са възмутени. Изобилстващ с комични изблици и наситен с най-големите хитове от 60-те години, филмът проследява щурите приключения на Кронауър в Сайгон сред един побъркан свят. Талантът на Робин Уилямс те оставя без думи, докато води ефира на радиото.

Робин Уилямс е актьорът, който ще те докосне. Дали ще се смееш от сърце, или ще се съсредоточиш върху човешкото у човека, винаги заслугата ще е негова. Искрено съжаляваме, че вече не е сред нас, и в негова памет те каним да видиш тези 5 негови филми. Те ще си останат винаги на върха.

Може би си в момент, в който се чудиш какво ли би станало, ако нещо в света тотално се обърка, тогава виж класацията ни с топ 5 реалистични постапокалиптични филми тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *