Как да промениш живота си само с една книга

Не е нужно да прочетеш цяла библиотека, за да се подобриш

0 коментара Сподели:

Вдигни ръка, ако поне веднъж ти е излизал спонсориран пост във Фейсбук, промотиращ поредния кур(с) за личностно развитие, чийто водещ те уверява, че ще ти разкрие тайните на успеха?

Да, разбираме те. Може би все пак има хора, на които такъв вид мероприятия са помогнали, но където и да отидеш, каквото и да ти кажат, сентенцията е една и съща –  това, което ти трябва, за да постигнеш целите си, е в самия теб.

Виж повече: Доза българско кино на 24-тия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Освен ако не си човек без никакви амбиции, мислим, че си се вдъхновявал в някакъв етап от живота си да се вземеш в ръце и да постигнеш или да промениш нещо. От следващия понеделник, от следващия месец, от Нова година… Ще спра цигарите, ще си намеря по-готина работа, ще почна да спортувам, ще почна да уча нов език – честно казано, списъкът с това, което искаш да направиш, винаги нараства при всеки сблъсък с нещо ново и интересно. Обаче някак си никога не намираш време или подходящата мотивация да го направиш. Въпреки че и ти, и Илон Мъск имате по 24 часа на денонощие.

Дори и да си прочел милион книги във връзка с тематиката как-да-бъдем-най-доброто-себе-си, все нещо липсва. Можем да ти кажем какво е – там четеш най-вече за опита на друг човек и неговата гледна точка или пък нещата са много генерализирани и не можеш да се концентрираш над определени черти от личността си. Отскоро на пазара се появи и едно българско попълнение, което предлага по-нестандартен подход, опониращ на методиката на останалите предложения.

Това е книгата на Елизабет Ерменкова – Find your own magic.

Там, вместо да предлага решения на общи проблеми, авторката провокира читателите чрез въпроси и задания да намерят отговорите на нещата, които ги интересуват персонално, и да рефлектират над собствената си идентичност. Изданието е разделено на 12 теми за 12 месеца, които се фокусират над различни аспекти, които да подобриш. С помощта тази техника ще можеш да се съсредоточиш повече, защото ще провокираш ума си да генерира информацията, която търсиш, вместо да я получиш  наготово. Отгоре на всичко, освен че Find your own magic ще се превърне в дневник на твоето себепознание, е пълен със страхотни илюстрации. Ние мислим да дадем шанс на това да бъдем по-добри, а ти?

А защо "Паразит" спечели "Оскар" за най-добър филм?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *