Ваня Миланова: Любовта е zero waste!
GoGuest: Нула + Oh La La = Nulala
Стиляна Иванова
Nulala Catering е първият премиум еко кетъринг на хоризонта. Бранд, който градът вече свързва с премиум храна от локални пресни продукти без отпадък. Срещнахме се с Ваня, един от основателите на Nulala, а тя ни поднесе своята философия на вкусни, полезни и zero waste хапки!
Да си признаем – още сънуваме таблите, отрупани с брауни и крекери, обогатени с активен въглен от първото издание на Go Guide Social Club…
Благодаря! Наистина искахме да направим нещо безглутеново, богато на семена, полезно, красиво и интересно като самото събитие. Всъщност това е част от философията на Nulala – да адаптираме менюто си спрямо съответния ивент.
Разкажи ни за хората, които стоят зад Nulala.
Ние сме трима любители на храната. Деян има опит в гастрономията и ресторантьорския бизнес. А заедно с Атанас, който е мой партньор и в живота, много обичаме да експериментираме с различни рецепти и да съчетаваме съставки. Професионално се занимавам с графичен дизайн, а момчетата развиват устойчиви бизнес модели. Съчетахме всичко това в една магическа смесица от умения и ентусиазъм. И най-вече: и тримата вярваме, че продуктът на бъдещето е екологичен и икономически смислен.
В чия глава поникна идеята за името?
В тази на група нинджи дизайнери и кулинари. Те взеха познатата българска дума, която определя идеалното количество отпадък, и я съчетаха с реакцията на гостите, когато опитат храната ни (смее се).
Какви са принципите на Nulala Catering?
На първо място ние работим с български производители, които подкрепят мисията ни и ни снабдяват с чудесни свежи продукти. Избягваме опаковки за еднократно ползване, където това е възможно. Второто важно звено от веригата е приготвянето на гурме изкушенията. Стараем се да използваме цялата храна и да намалим хранителния отпадък, който се явява втория най-голям замърсител след пластмасата. Мислим нашите рецепти така, че да сведем остатъка до минимум. А ако остане нещо, намираме начин да го оползотворим в друга форма или го събираме с цел компостиране. На трето, но не на последно място е принципът ни на доставка. За да ограничим отпечатъка, който оставяме, оптимизираме маршрута до крайния клиент. Активно работим в посока да използваме само електрически автомобили и смятаме, че скоро това ще е абсолютна реалност. Храната е поднесена в съдове за многократна употреба, ядливи или 100% компостируеми съдове и прибори.
Какви събития обслужвате?
Кафе паузи, бизнес закуски, рождени дни, семинари и конференции, фирмени събития. И винаги сме готови да измислим вариант да осъществим кулинарните желания на клиентите си със специализирано меню.
Как се откривате с вашите клиенти?
Всичко се случва по съвсем естествен начин. И причината за това е, че всички наши клиенти са екологично ориентирани компании, които смятат, че устойчивият начин на развитие е бъдещето. Буквално стартирахме този бизнес на мускули, но много скоро получихме пълна подкрепа от съмишленици. Хора, които вярват, че храната трябва да има душа! Работихме с различни експерти от индустрията и благодарение на тях успяхме да се развием толкова бързо.
Какво предстои?
Много нови идеи на новото ни място, което отваря в края на октомври: клекшоп на ул. „Гладстоун“ 12. Хареса ни еклектиката между клекшопа и гурме културата – нещо като клек гурме! Вътре има розови плочки, а около нас е пълно с настроени на нашата честота колеги и съмишленици!
Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.
Абонирай се за YouTube канала ни и виж града от близо и далеч.