БДЖ на Nasimo и графитите

БДЖ иска графити върху локомотива си... чакай, какво?!

0 коментара Сподели:

Любов. Към детайла, към човека, към вселената… към изкуството. Тя строи от всяка малка точица в мащабните произведения на Станислав Трифонов – Nasimo – най-успешният графити артист, раждал се в пределите на родината ни. Смисъл, талант и вдъхновение съпътстват развитието му като творец от четвърт век. Умовете, закотвени в консервни кутии, дълго не разбираха най-великото улично изкуство – графитите. Днес обаче артистите печелят огромна точка в своя полза и то благодарение на Nassimo. 

От 13 август тази година творенията му вдъхват така търсения живот в старите машини и за пръв път превръщат локомотив у нас в истинско произведение на изкуството.

Виж повече: Nasimo – световен графити майстор и скромно момче

В личната си Фейсбук страница световноизвестният графити артист Nassimo публикува изявление, че е официално поканен от БДЖ, за да твори върху локомотив на влак в посока София – Бургас. Поредното великолепно произведение на Nassimo вече радва окото на всеки докоснал се до него по път или подминаващ го на някоя гара от маршрута. 

В пъстрата картина върху влака откриваме препратки към няколко основни национални символи. Букви от глаголицата, лъв, роза и българската жена са вплетени в творението на Nassimo и ни вдъхновят да поемем на дълъг път към корените си. От своя страна БДЖ искат както да привлекат повече пътници и показват, че вече искат да излязат от консервативните рамки на идеята, че графити=вандализъм, а напротив – те са истинско изкуство.

Виж повече: Вагон турист да бъдеш това лято

С тази кампания творците със спрей в ръка получават търсената положителна оценка и от най-големия си противник – хората зад преградата на закостенялото мислене.

А ние няма как да не сме щастливи, когато чрез силата на изкуството и талантът на Nasimo вятърът на промяната бавно, но сигурно вече идва и при нас. 

GoGuide те кани на парти – идваш ли да се забавляваш заедно с нас? 

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *