5 признака, че хората около теб злоупотребяват с добрината ти

Когато си малко лош това може да е полезно понякога

0 коментара Сподели:

Забелязал ли си, че когато си добър, всички те обичат – гаджето ти, шефката ти, когато гледаш в обувките, и приятелите ти, дори хората в магазина и тези по улиците. Въобще всички.

Обаче веднъж щом станеш лош – един-единствен път да настъпиш някого по обувката в магазина или вдигнеш поглед от обувките на шефката, какво се случва?

Плю на метеното, както се казва. Пропорционално на добрината ти ще се излее гневът от настъпеното его, тоест обувка.

Пет признака, че хората около теб злоупотребяват с добрината ти:

1.       Харесват те само като си добър и ги галиш по посока на растежа на космите. Ако ги погалиш в обратната посока, не просто ще ти отвърнат, но директно ще те сложат на мястото ти. А кое е това място – онова, в което вие играете точно определени роли и всяка промяна на сюжета се наказва. Пробвай и се увери.

2.       Приемат те като даденост. Старанието, което влагаш в отношенията, енергията, която даваш за тях, се приема за даденост, но ако я оттеглиш – ти си егоист, не можеш да имаш приятели, респективно никога няма да имаш нормална връзка.

3.       Не се променят. По-скоро ще те убедят, че ти си луд, отколкото ти да ги убедиш, че поведението им към теб търпи корекции.

4.       Приемат те такъв, какъвто си, ама друг път. Както казахме, ако оттеглиш доверието си от тях, ще чуеш за най-лошите си качества от всевъзможни посоки.

5.       Фокусират се в слабите ти страни. Истинските ти успехи не ги радват особено, но ако страдаш наистина, ще ти донесат кърпичка. Дума да не става.

Истината е, че колкото хората злоупотребяват с теб, толкова и ти допускаш това да се случва. Затова понякога опитай да бъдеш „лош“, поиграй си, за да видиш действително кой кой е, и не се страхувай да покажеш, че имаш и друга страна – хората, които наистина те обичат, ще намерят пътя към добрата.

Виж защо да бъдеш сам не е толкова лошо.

Гласувай за наградите на goguide.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *