Любовта на майката, най-великата магия

За нея е наистина трудно да се пише

0 коментара Сподели:

Любовта на майката. По всички други теми е по-лесно да пишеш. За бащата, братята, сестрите, за  миещите мечки, глобалното затопляне. Даже мога да напиша тема за това, защо жените не са допускани в Атон. Легендата гласи, че когато пътувала за Кипър заедно със св. Йоан, за да посетят св. Лазар, Дева Мария слязла на сушата именно там, тъй като поради бурното море лодката загубила курса си и пътя я отвел на Атон. Дева Мария била възхитена от това място, а по-късно Бог ѝ завещал Света гора като подарък. И тъй като той бил само за "най-чистата от всички жени", други жени нямат право да посещават Атон.

Света гора е автономна монашеска общност под гръцки суверенитет, в рамките на която има 20 манастира с правото на самоуправление. Атонската планина е посветена на Света Богородица като нейна градина. След получаване на специално позволение всеки поклонник от мъжки пол над 18 г. би могъл да посети Света гора, но дори животни от женски пол не се допускат там.

Смята се, че на острова не бива да присъства друга жена освен Дева Мария.

Това е място първоизточник – място, където можеш да се свържеш с безусловната майчина любов, защото любовта на майката е именно такава. Безусловна, неуловима, невидима. Място утроба, място, където в отсъствието на други жени можеш да усетиш чистата майчина любов, сигурността и грижата.

Карл Юнг развива теорията за Анимуса и Анимата и обосновава, че всеки мъж има в себе си Анима – своя вътрешна жена, а всяка жена – Анимус – вътрешен мъж. Важен аспект на процеса на индивидуализация е съзнателното приемане на атрибутите на Анимата, респективно Анимуса, като архетипни образи, които всички носим в подсъзнанието си. Идеята е да ги изкараме да излязат в съзнанието ни като образ. Жената, която съзнателно е приела своя Анимус, е способна да се справя с външния свят, да бъде обективна и умело да възприема смисъла. Мъжът, приел своята Анима, е способен на емоционално обвързване, свързан е с вътрешния си източник на творчество и вдъхновение.

Така че, преди да се хвърляме към другия пол, трябва да сме поработили на нивото на подсъзнанието си и да сме се свързали добре със своята вътрешна жена, респективно с вътрешния си мъж. Атон е само едно от местата, където архетипите оживяват.

За любовта на майката наистина е трудно да се пише, когато си жена.

Защото любовта е молитва.

А каква е любовта на съвременната принцеса

Да си припомним миналото с три занаята, живеещи и днес

За останалите тайни на града последвай Instagram профила ни и спечели колекция класни български вина

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *