Нека се извалява, нямам време с емоции да се занимавам

Няма нищо по-хубаво от лошото време

0 коментара Сподели:

Да се извалява, защото аз нямам време само с емоции да се занимавам. Това време идва сега да ни подпомогне да изчистим каквото има в емоционален план, да се свържем с женската си страна, с емоциите си. Женската енергия е потенцираща, пасивна, нейната цел е да бъде събирана, за да служи за бъдещи реализации, затова и не следва непрекъснато да бъде изразходвана, тъй като нейната цел е да служи като резервоар на женската ни сила.

Наскоро бях на семинар по ин йога и разбрах защо не съм напълно влюбена в женската енергия. Като свързваща се с елемента вода, същата може да бъде изключително разрушителна и дори в някакви аспекти е противна на инстинктите ни за оцеляване, инстинктите ни за ред и стабилност. Противна е също така на всякакви инстинкти да трупаме, да държим здраво и да стискаме. Ако нямаме добра връзка с женската си енергия обаче, ни липсва средството, инструментът, чрез който да се освобождаваме от негативните емоции, излишните вещи, непродуктивните отношения, дори болести и други. Затова и времето понякога ни подпомага, подканя ни да се свържем с нея и да надникнем в емоционалния си свят, да видим какво има вътре и ако има нужда, да го пречистим.

За емоциите и силата на женската енергия, за разрушителната и природа се говори още в „Илиада“,

едно от най-древните произведения в европейската литература. Елена, по-известна като Хубавата Елена, е дъщеря на Зевс и Леда и съпруга на Менелай, царя на Спарта. Изкусена от Парис, Елена се увлякла по него и възползвайки се от отсъствието на съпруга си, избягала с него в Троя. Следва историята за Троянската война, а самият Менелай, както е известно, искал лично да убие невярната си съпруга, но когато вдигнал меч да го стори, красотата ѝ го обезоръжила и той се отказал от намерението си. Вместо това я повел към гръцките кораби. Елена е почитана с култове героиня именно като символизираща красотата, женствеността и изобилието.

В днешно време Елена може би щеше да получи не особено привлекателен социален етикет, щеше да предизвика невъобразима дискусия за това, какви последствия имат върху обществото жени като нея и прочие.

Но истината е, че има различни аспекти на женствеността и тези, избрали да развиват егото, кариерата, женската енергия като грижа и всеотдайност, най-вероятно ще се почувстват силно обидени от жени като Елена.

Но те затова съществуват. Както и дъждът.

Доброто старо зло

Жената от съседната маса

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *