DESKTOP ART: ХРИСТОФОР МИНЕВ

Продължаваме да ти представяме български артисти, които си заслужават вниманието - отдели няколко минути за Христофор Минев, ще ти хареса...

0 коментара Сподели:

Декемврийският DESKTOP ART е храна за въображението, особено питателна. Дело е на Христофор Минев, артист, който ни спечели с проекти със сериозно количество мисъл, която лежи под изображенията.

Иначе Христофор рисува, откакто се помни. Още от дете се изявява (заедно със сестра си) по снежнобелите стени на родния им дом. Не след дълго обаче родителите му решили, че трябва да се премине на други формати, ей така, за всеобщото благо. Към момента се занимава с графичен дизайн на свободна практика. Графиката и илюстрациите са “неговото нещо”, а от време на време избухва и с дизайн на татуировки.

Беше ни интересно как протича работният му процес и го поразпитахме: “Когато работя, предпочитам да  започна със скици на ръка и чак когато идеята придобие завършен вариант, се заемам с дигитализацията й. Често ме критикуват, че хвърлям прекалено много усилия за нещата, но все пак това си е моят стил на работа. Иначе рисуването на ръка има много предимства, но нали трябва да бъдем в крак с времето.”

Така се случи и с уолпейпъра, който виждаш сега. Христофор го нарече “Както горе, така и долу”, а посланието е съвсем простичко – че всичко си има две страни.

Илюстрацията представлява два огледални образа на един човек, видимо са различни, но и еднакви – равни като симетрия и влияние. Двата образа представляват ред, това е така, защото вярвам, че всичко има причина и смисъл.

Оттам нататък – тълкувай за себе си.
Христофор е от онези хора, които винаги се стремят към повече. Не се оставя да падне в капана на спокойната зона, в която да бъде доволен от себе си.

Можеш да следиш Христофор и в Behance. Именно там видяхме илюстрацията WAR PIG, или неговата визия за връзката Ленин-Путин-Украйна.


Тримата артисти, които го зареждат и вдъхновяват постоянно и които ни препоръча да държим под око, са Boneface – изключителен илюстратор от Кралството, Nate Van Dyke –  комикс артист и илюстратор от САЩ, и Pietro Sedda – татуист.

Вярвам, че всички хора са артисти в това, което правят, стига да влагат сърце и мисъл. Обикновен човек е този, който вярва, че обикновен.


Какво беше DESKTOP ART?
Накратко това е проект (под формата на ежемесечна рубрика), в рамките на който талантливи български визуални артисти рисуват за онези “стени”, които виждаш най-често, а именно – тази на компютъра, таблета, смартфона ти. Ние сме ценители, а DESKTOP ART е колаборация между нас и хората, които могат да кажат всичко “с картинка”.

Илюстрацията “Както горе, така и долу” можеш да свалиш в резолюция за твоите устройства безплатно тук:

2650×1440
1920×1200
1920×1080
1680×1050
1440×900
1280×800

iPad
iPhone4
iPhone5

Виж и останалите илюстрации на български артисти за DESKTOP ART.
 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *