BERLIN-SOFIA CONNECTED

Iah Moontra & Lexodus - BassYYokoto

  • 13.04.2017
  • MIXTAPE 5
  • вход 12 лева

Берлин освен столица на Германия е и убежище и вдъхновение за много творци. София освен столица на България се превръща в едно все по-колоритно място, което също събира мисли, таланти и идеи. Не е ли време София да срещне Берлин чрез някои от неговите хора на изкуството?

Предстоящото събитие „Berlin-Sofia connected цели именно това. На 13 април на сцената на клуб „Mixtape 5“ ще излязат Iah Moontra – експериментален трип хоп проект, който изпъква с лайв-лупинг, бийтбокс, изчистен китарен звук, мелодично реге, психеделична и пленителна атмосфера. Всяко шоу се импровизира в унисон с енергията на публиката.

След като се срещат по улиците на Берлин, Fresh & Santana създават неповторим свръхзвуков феномен с емоционално съзнателни текстове. Сценичното име на вокала Lexodus наподобява лекарско предписание, но е трудно да се определи дали е антидепресант или психотрпоно вещество. Описван от феновете си като "стинки саунд", той е животоопасна комбинация от брит хоп и електронни вибрации, които моментално заразяват публиката.

София ще бъде представена от една нова формация, подчертана в розово. Подпалени като кибритена клечка, BassYYokoto започват живота си миналата година и за много кратко се превръщат в група без аналог с най-доброто българско женско MC - Yoko, която е вече почти 18 години на сцена. Те навлизат тежко на българската сцена с обещанието винаги да са различни.

Билети от тук!