Баровете и клубовете с музика на живо в София

Новият сезон идва с безброй музикални събития на малки и големи сцени. Лайв бандите все по-често намират поле за изява освен в познатите ни клубове и в малки заведения, където е супер интимно и чаровно. За да разбереш кои са тези места, сме ти направи селекция от A до Z и се надяваме да не сме пропуснали някои?

DaDa Cultural Bar

Изкуството и културните събития са основна дейност на харизматичния бар още от отварянето му през 2010 година. Акустичните лайфове придават страхотна атмосфера на малката уличка. Голямо ДА!

ул. Георги Бенковски 10

087 706 2455

Joy Station

Joy Station е единствената музикална спирка извън центъра, но клубът е важен съучастник в развиването на клубната поп-рок сцена, така че няма как да бъде пропуснат. Все пак тук са пели величия като Uriah Heep!

ул. ,,Акад. Стефан Младенов'' 3

02 862 2967

Kick's

След като любимият ни Kick‘s стана два пъти по-голям, се намери място за малка сцена, която да приюти някои от най-яките акустични банди. В края на октомври очакваме новия сезон на лайфовете, за да сме на първи ред.

ул. ,,Цар Шишман'' 22

087 875 7722

City Stage

Само за една година живот City Stage се превърна в популярен хъб за многобройните ценители на музиката на живо. За това време на сцената се качиха световноизвестни банди като Who Made Who, AMY LIVES, Amp Fiddler, най-популярните ни групи, като „Щурците“, „Остава“, Д2, Jin Monic, талантливите DAYO.

Списъкът е дълъг, а знам, че нещата там тепърва ще се развиват.

Следим програмата им изкъсо, защото събитията следват едно след друго и не искаме да изпуснем нов повод за песни и танци.

НДК основен подлез

0886 988 688  

Live & Loud

Това е мястото за феновете на електрическата китара и твърдите звуци. Често тук гостуват доста чужди банди, иначе родни рок музиканти забиват здраво. Лее се бира, пот и летят сутиени в посока сцената.

ул. ,,Позитано''8

087 684 2283

Mixtape 5

Тук сме били и на масови събития събиращи по 1000 човека, и на малки бутикови концерти и всеки път сме оставали до сутринта. Страхотна клубна атмосфера, звук и светлина. Mixtape си има всичко необходимо за лайв парти! 

бул. България, подлез Галерия

088 983 8348

MAZE

Един от любимите ни алтернативни барове е свърталище на някои от най-готините рокабилити музиканти у нас. Не пропускай авторската музика на „Ревю“, Милена или пък трибюти на Police или Manu Chao. 

ул. ,,Христо Белчев 1

089 019 2177

Road 66

Легендарната американска магистрала Road 66 е ясна препратка за адреналиновото усещане и стила на това харизматично място. Сцената им е магнит за всички фенове на американския рок и блус на живо.

ул. ,,Позитано'' 15

088 722 2028

Studio 5

На гърба на НДК се намира едно от лицата на родната Jazz и Swing сцена у нас. На малката сцена са се качвали много големи музиканти и са разбивали сърцата ни. Нямаме търпение за откриване на новия музикален сезон.

НДК вход А3

088 793 4335

Switch

Ясно е, че Switch е мястото, на което често се Match-ваме под Моста на влюбените. Когато попаднем на някой от техните лайфове обаче, тук е повече от приятно. С нетърпение очакваме програмата с изпълнители.

бул. ,,България'' 1

087 712 2890

Sofia Live Club

В почти 10-годишната си история голямата сцена на клуба при фонтаните на НДК се превърна в нарицателно за истински лайв клуб. Оттук минаха някои от най-значимите и популярни световни артисти.

Sofia Live е и мястото, на което родните звезди и таланти изградиха кариера.

Това е и най-добрият клуб в нашите Go Guide награди за 2017 година. В юбилейния си сезон те започват с палитра от артисти и стилове, които нямаме търпение да чуем.

пл. „България“ 1, подлезът с фонтаните

0886 661 045 

Terminal 1

С ръка на сърцето можем да кажем, че Terminal 1 е мястото, което промени клубния живот в столицата. Двуетажният клуб е мечтата на всяка локална банда, както и сцена за много гостуващи артисти, които тайно сме се надявали да чуем. Програмата е винаги отворена към нетипични жанрови изпълнения, нови лайв гости, кинопрожекции и, разбира се, DJ сетове. Тук не се чака уикендът, за да се прекара качествено, но пък ние с нетърпение чакаме да видим богатата програма всеки месец.

ул. „Ангел Кънчев“ 1

0889 219 001

Art Club Sofia

Ако поне веднъж не си попадал на лайв тук, да знаеш – много си изпуснал. Култовият арт клуб е една от най-старите сцени за музика, като съществуването му датира още от 1999 г. Следи програмата им и отиди!

ул. ,,Цар Иван Асен II'' 6Б

089 684 0174

Строежа

Кой не знае „Строежа“, кой не е пял в него. Част от голямото семейство на Терминал 1, Маймунарника и Kino Cabana, той поема немалка част от изпълнителите за есенно-зимния сезон, който започва с пълна пара.

ул. Леге 10

087 602 0021

Бар Петък

В „Петък“ вторниците са отредени за акустични концерти. Любимото място на половин София дава сцена на талантливи алтернативни изпълнители, които се забавляват заедно с вярната си публика след 20 часа.

ул. ,,Ген. Гурко'' 21

089 362 4062

Докато слушаш любимата си музика, можеш да се насладиш на новите есенни коктейли.