5 теленовели, които ни травмираха още от деца

Кои са сериалите, чийто сюжет ни направи хората, които сме

0 коментара Сподели:

Имаше едно време, когато, освен да разчитаме на излъчваните по телевизията предавания, си нямахме друго.

Нямаше Замунда, а концепцията за Нетфликс би звучала смехотворно, след като и интернетът беше кът.

Всяка серия беше на определен ден и ако изпуснеш – кофти. Сега кеф ти 2 серии, кеф ти ако щеш и 12, филми от всички точки на света и цялата безгранична свобода на стриймването. Преди това обаче, преди и „Листопад“, и Али Ръза, и цялото му тревожно семейство, имаше един друг тип сериали, чийто неадекватен сюжет пленяваше милиони фенове – теленовелите.

Кои от тях оставиха следа в живота ни?

Трима братя, три сестри

Оригиналният превод на заглавието всъщност е „Страстта на ястребите“, но българските адаптатори са решили, че промотирането на баджаначество е по-подходящо за българския пазар. Сюжетът е прост: трима братя (изненада) отиват да се правят на строители в заможна фамилия, за да отмъстят за самоубийството на сестра им, което предполагат, че е по вина на ранчо-баровците. В крайна сметка се зарибяват с трите дъщери на собственика на ранчото, забравят изобщо отмъщението си и се женят за тях. Съответно всички групи от по три приятелки се въобразяваха на сестрите от сериала. Аз си бях избрала ролята на чернокосата Химена и след като споделих с майка си, трябваше преждевременно на невръстна възраст да разбера за половото съзряване, девствеността и що е то химен, което ме травмира повече и от скандалите на доня Габриела Асеведо де Елисондо.

Освен това можеш да видиш и кои са най-малоумните предавания по телевизията.

Жената в огледалото

Какво е теленовела без пречупване на принципите на физиката и навлизане в дебрите на магията, непознати дори и на Дейвид Копърфийлд? В „Жената в огледалото“ кофти мацка се превръща яка пичка за през деня благодарение на вълшебно огледало и така наследник на козметична компания се влюбва в нея, без да предполага за нейната тайна. Това е версията за Супермен и Кларк Кент, пресъздадена по драматичен начин, в 150 серии, с дублаж, който те преследва с години. Също така главните герои са единият брат и едната сестра от „Трима братя, три сестри“, които и там си бяха двойка. Явно любовта им е толкова силна, че продължава и в паралелната вселена на друга сапунка. #couplegoals

A кои са 10 от любимите ни двойки от сериалите?

Дързост и красота

С този сериал са израснали няколко поколения и не защото са го повтаряли, а защото има стабилните 8000 серии. Без напрежение може да гледате по серия на ден в продължение на 21 години. Това е сериалът, който не зачита природните закони и е съвсем нормално някой от героите да умре и после да се върне или да се окаже, че сестра ти е майка на баща ти. В „Дързост и красота“ всеки от участниците е спал с останалите, а хибридното семейство, в което не е ясно кой какъв точно ти се пада, изпреварва времето на днешните модерни връзки. Отделен факт е, че това да играеш ролята на някого в сериала в продължение на 20 години най-вероятно е довело до раздвоение на личността за актьорите.

Малката булка

Въпреки че „Малката булка“ идва от Боливуд, а не от някоя гореща латиноамериканска държава, заслужава своето място в този списък. Ако някога си попадал дори и за миг на този сериал, съжаляваме за всичките ти мозъчни клетки, които са направили тържествено жертвоприношение. Режисьорското решение всяка сцена да се снима от 62 ъгъла, включваща реакцията на всички присъстващи в действието, включително и на случайно преминаващо куче, допринася за това само ПЪРВИ СЕЗОН да е с над 2000 епизода. Тия сезоните за нищо ги нямат.

Ако си достатъчно смел, пусни си видеото от 23:00, за да разбереш защо от „Малката булка“ са визионери:

Силикон за рая

Петото, последно място в нашата скромна селекция можеше да бъде отделено на някоя мръсна класика като „Блясък“ или „Робинята Изаура“, но е по-добре така. „Силикон за рая“ звучи почти толкова неадекватно, колкото е и самата история. Вече знаем откъде са се инспирирали всички кифли и BMW гангстери за лайфстайла си. В сапунката се разказва за момиче, което е на път да стане проститутка, защото вярва, че това е единственият път към щастието, а най-добрата ѝ приятелка всъщност е колумбийската версия на българската Маман. За съжаление, но не особено голяма изненада, главната героиня попада на кофти сводници, които я натискат да си сложи силикон. Тя не знае, но всъщност имплантите ѝ са пълни с кокаин, който тя ще пренесе до Мексико. Не е ясно какви ги мислят в Холивуд, но латиноамериканските продуценти успяват да съчетаят съвременната реалност с екзотиката на сапунките по майсторски начин. *Светата Дева от Гуадалупе напусна чата*.

За сметка на това, тук можеш да видиш и 5 от най-гениалните ситкоми някога.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *