5 от най-гениалните ситкома на всички времена

Представяме ти най-доброто от най-забавното за гледане

0 коментара Сподели:

Ситком е съкращение от ситуационна комедия. Това са онези 20-минутни сериали, чрез които отиваме в един свят и забравяме за нашия. През годините се появиха много ситкоми, но някои като „Приятели“ завинаги останаха в нашите сърца.

Ето списък на 5 гениални ситкома и защо са такива.

„Малкълм“ 

Един от най-емблематичните сериали си остава „Малкълм“. Когато този ситком излиза на бял свят, той предизвиква фурор. За разлика от други подобни сериали, в които образът на семейството и средата са поставени почти перфектно, „Малкълм“ разглежда света по-реално. Образът на майката, вместо да бъде мила и любяща, е изразен чрез Луис, която заповядва, наказва и не се страхува да се изцапа. Всички приключения, през които преминава семейството, са по-близки до нас, защото отговорят за реалността. За разлика от „Приятели“, където поради неизвестна причина сервитьорка и готвач живеят в огромен апартамент, в „Малкълм“ редовно се изправят пред проблемите, свързани с доходите, грижата за семейството и как ще карат следващия месец.

Виж повече: 20-те най-велики сериала от едно време

„Как се запознах с майка ви“

Ситком, който се отличава със силно оригинална идея още в началото. За разлика от всички останали „Как се запознах с майка ви“ тръгва по съвсем нов път. Сериалът започва с това, как един баща ще разкаже историята за това, как се е запознал с майка им. Така историята се превръща в ретроспекция на срещата с майката. Още с първите епизоди сценаристите успяват да задържат вниманието на зрителя, като с всяка следваща серия родителите сякаш аха да се срещнат, но все не успяват.

Шоуто има и още един голям плюс, това е Барни Стинсън, по-точно актьорът Нийл Патрик Харис.

Хомосексуалният Нийл напълно се преобразява в заклет женкар в сериала. И благодарение на изключителния си талант и опит пред камерите (още от дете) той печели сърцата на публиката, което по-късно му носи и награда.

„Шеметни години“

Една гениална комедия за подрастващи. „Шеметни години“ изследва живота на тийнейджъри, които израстват през 70-те. Подборката на екип, която шоуто прави, се увенчава с успех, като оттук тръгват кариерите на Мила Кунис и Ащън Къчър. Сериалът си служи с всички филмови клишета, като ги включва в историята на тийнейджърите, което го прави супер забавен. А всички хитрости, с които си служи екипът, за да не използва нецензурни думи или за да не покаже, че героите пушат джойнт, но да го намекне, са гениални.

Виж повече: Кой актьор от "Приятели" се справя най-добре в живота? 

„Рик и Морти“

Всички любители на ситкоми дълго чакахме кой ще е следващият голям удар в жанра. И преди няколко години той се появи. „Рик и Морти“ е забавна анимация, в която протагонистите са Рик – най-умният човек в галактиката и неговият внук Морти. Това, че ситкомът е анимация, му дава голяма свобода. В него Рик, тъй като е гений, знае всичко, може да изобрети всичко и най-важното – може да пътува в различни паралелни вселени. Това прави „Рик и Морти“ едно от най-непредсказуемите шоута – никога не знаеш какво ще се случи, в каква вселена ще са и какви са правилата там. А непукизмът на Рик е супер зареждащ.

„Офисът“

Ако си говорим за оригинален сериал и абсолютен геймчейнджър в жанра, то това е „Офисът“. Стартирайки в Англия по идея на комика Рики Джавейс, „Офисът“ предизвиква интерес у американски сценаристи. Така правата са купени и сериалът започва своята американска версия. Идеята му е да снима работата на един офис като документален филм. Това дава поле за изява на героите да говорят на камерата, където да споделят своите мисли. За разлика от други ситкоми в „Офисът“ няма добавен смях, смешките са чисто ситуационни, много тънки и често са само в погледа на някой от героите. Тъй като е много специфичен, с него трудно се свиква.

Но веднъж хванеш ли му флоуа, не можеш да спреш да го гледаш.

Открий как да носиш дългите си коси по 5 актуални начина този сезон

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *