5 книги, задължителни за четене на плажа

Истории, за които само сме мечтали

0 коментара Сподели:

Посрещнахме астрономическото лято – кой с чаша мохито в ръка, кой с гол ентусиазъм, кой със скептична усмивка, но факт е, че ваканцията предстои. И къде, ако не на плажа, можем да наваксаме с прелистването на страници и навлизане в истории, за които само сме мечтали?

Лятото е преди всичко дяволити усмивки, леки материи, флиртове и запотени чаши, а никой не знае това по-добре от следните автори.

Тази селекция от леки романи цели преди всичко забавление и релакс, защото е време да оставим тежките емоции настрана и да се отдадем на заслужена почивка – както психически, така и физически. Съгласни?

Манюня пише фантъстичен роман
Нарине Абгарян

Втората част от поредицата за малката палавница Манюня пари, пари направо от печатницата и обещава да надмине дори първата. Приключенията на двете арменски момичета в Съветския съюз ни връщат в онова прасковено детство, където пакостите надминават очакванията. Забавен, свеж и леко носталгичен – идеалният роман за лятната почивка.

Градината на малките промени
Аби Уаксман

Изобилие от хумор, но умело примесен с дълбоки човешки истории, ще те посрещне между кориците на този летен роман. Нищо повърхностно, но и прекалено драматично – точно комбинацията, която най-трудно се намира в лятното четиво. Вдъхновяваща история за самотна майка, която започва живота си наново, благодарение на живителната сила на природата и една доста подкрепяща общност. 

Виж повече: Easy Like a Sunday Reading: Живот по испански

Пържени зелени домати
Фани Флаг

Тази книга е като летен бриз – кара те да се чувстваш щастлив и преизпълнен с живот. Да, романът разказва за американския юг пред 1930-те, има доза расизъм, но и много хумор, човещина и вдъхновение. Силното приятелство между две абсолютно различни жени е в основата на историята, така че не се колебай, ами я отбележи като задължителна това лято.

Виж повече: Easy Like a Sunday Reading: Какъв е смисълът в този живот

Торта с бадеми и любов
Анхела Валвей

И преди да си помислиш, че сме се наговорили да ти провалим диетата, отбележи си, че тази книга не е просто една „захаросана“ романтика. Да, в рецептата за добро настроение има любов, има смях, има и капка поука. Което я прави супер зареждаща наслада не само за ума, но и за сетивата. Разбира се, няма да навреди, ако я „консумираш“ с ментов сладолед.

Щастието е чаша чай с теб
Мамен Санчес

Един добре написан любовен сюжет, богатата испанска култура и симпатичен инспектор са в основата на тази забавна лятна книга. Вдъхва огромна доза оптимизъм, написана е увлекателно и с финес и не на последно място – героите ти стават наистина любими. Мистерия, щипка магически реализъм и изненадваща развръзка ти гарантират насладата, от която се нуждаеш, докато събираш тен на плажа.

За още книжни коментари виж тук.

Easy Like a Sunday Reading: Смехът на забравата

Easy Like a Sunday Reading: Да се влюбиш в дупка между зъбите

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са топ местата за брънч в София

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *