БЪЛГАРСКИЯТ \“УРОК\“ И \“ЛУДИЯТ МАКС: ПЪТЯТ НА ЯРОСТТА\“ ПО КИНАТА

През новата киноседмица по екраните ще тръгнат две очаквани заглавия. Българският "Урок", отличил се със значителен брой награди от фестивали по целия свят, и четвъртата част от култовата австралийска поредица "Лудият Макс: Пътят на яростта"

0 коментара Сподели:

Интересът на българската публика към "Отмъстителите" изглежда спадна по-бързо, отколкото към седмите "Бързи и яростни" и въпреки че остана на върха, лентата на Джос Уидън спечели 80 000 лв. през третия си уикенд. "Гореща гонка" и "Голямата плячка" се представиха подобаващо за подобен тип филми, заемайки 3-о и 7-о място в бокс офиса ни, като двата филма събраха общо 60 000 лв. приходи.

УРОК
режисьор: Кристина Грозева, Петър Вълчанов
сценарист:
в ролите: Маргита Гошева, Иван Бърнев, Стефан Денолюбов, Иван Савов, Иванка Братоева, Андрея Тодорова
очаквания: 8/10
рейтинг в imdb: 6.9/10 (от 180 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 73%
рейтинг в metacritics: 68/100
 
Вдъхновен от вестникарско заглавие за подобен действителен случай, "Урок" представя историята на Надежда – учителка по английски език от провинциален български град, която е поставена в извънредна ситуация. В класа й някой краде пари от съучениците си и тя е решена да открие и накаже виновника. Същевременно самата тя е притисната финансово, тъй като банката е на път да отнеме дома й. Надежда е изправена пред редица морални дилеми, преминава през абсурдни, кризисни и комични ситуации, които я принуждават да прави компромиси с разбиранията си за почтеност и етика. Единствено на съвестта й е оставено решението докъде да стигне в действията си.
С важни призове от фестивали в Токио, Варшава, Сан Себастиан, Тесалоники, Гьотеборг и София, "Урок" е филм, който нямаме търпение да гледаме.

ЛУДИЯТ МАКС: ПЪТЯТ НА ЯРОСТТА
режисьор: Джордж Милър
сценарист: Джордж Милър
в ролите: Том Харди, Шарлийз Терон, Никълас Холт, Зоуи Кравиц, Нейтън Джоунс, Роузи Хънтингтън-Уайтли и др.
очаквания: 9/10
рейтинг в imdb: 9.0/10 (от 10324 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 99%
рейтинг в metacritics: 90/100

Точно 30 години след 3-ата си част, "Лудият Макс" се завръща със свежи сили, Том Харди в главната роля, 13-кратно по-висок бюджет, но същия човек зад сценария и режисьорския стол – Джордж Милър. Още след първите изтекли кадри и смразяващия премиерен трейлър, "Пътят на яростта" се превърна в един от най-очакваните за нас филми на 2015, а ето че вече е тук.
В суровия пустинен пейзаж, където човечността е изгубена, двама размирници могат да възстановят реда: Макс (Харди) – мъж на действието, който не говори излишно, и Фюриоса (Терон), жена на действието, която се опитва да се завърне към местата от детството си.
С отлична оценка и изключителни ревюта, "Лудият Макс: Пътят на яростта" вече е един от хитовете на 2015.

"С ободряващ екшън и изненадваща повествователна тежест „Пътят на яростта“ вдъхва нов живот на постапокалиптичната поредица на Джордж Милър. Лентата провокира един и същи въпрос от публиката отново и отново: какво ще ми покажеш сега? Отговорът винаги е един и същ: нещо още по-необикновено и богато измислено от това, което току-що си видял."

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *