БЕЗПЛАТНИТЕ КИНО ПРОЖЕКЦИИ В СОФИЯ

Най-добрите кино предложения с вход свободен през март

0 коментара Сподели:

Ако новата климатична обстановка е развалила плановете ви за следващите вечери и ако все пак решите да не си останете вкъщи, а да вземете възможно най-интересното от културната програма на града ни, София Филм фест, Гьоте институт и Дом на киното имат какво да ви предложат.

БУНТОВНИК ВСЕКИ ДЕН, АВСТРИЯ-ШВЕЙЦАРИЯ-ГЕРМАНИЯ-ГЪРЦИЯ-БЕЛГИЯ
Гьоте институт, 16 март, 18.30 часа

„Бунтовник всеки ден” се занимава с темата за свободата на гражданите, изразена, чрез мирните протестни движения в Европа, САЩ и Близкия изток. Филмът разглежда ежедневния бунт на малкия човек, прераснал в голяма маса от хора, като търси връзката между „Окупирай”, „Движението на възмутените”, „Арабската пролет” и други.
Трейлърът е тук.

РОДЕН В ГАЗА, ИСПАНИЯ
Гьоте институт, 17 март, 18.30 часа

Испанският „Роден в Газа” разказва историята на десет деца, които израстват в Ивицата Газа и тяхното ежедневие. Войната е представена от една по-различна гледна точка както идейно, така и изпълнителски. Далеч от политика и обществените дебати, животът си тече тихо, а заснемането е осъществено с истинска виртуозност чрез дронове, кранове и стеди камери.
Трейлърът е тук.

ОТ СТРАНА НА БУЛКАТА, ИТАЛИЯ-ПАЛЕСТИНА
Гьоте институт, 18 март, 18.30 часа

Как биха могли сирийски и палестински бежанци да стигнат от южния до северния край на Европа? С помощта на един италианец и един палестинец петима души, бягащи от войната в Сирия, успяват да стигнат от Милано до крайната си точка Швеция, като инсценират… сватба.
Това е разказ не само за надеждите и мечтите на бежанците, но и пътуване през една все по-транснационална Европа.
Трейлърът е тук.

ЦЕНАТА, КОЯТО ПЛАЩАМЕ, КАНАДА
Гьоте институт, 19 март, 18.30 часа

Режисьорът Харолд Крукс изследва казуса с неплащането на данъци и т.нар. данъчни оазиси, които големите корпорации използват, за да си спестяват милиони дългове към държавите. „Цената, която плащаме” обръща внимание на въпросите, свързани с морала на „силните” в бизнеса и понякога катастрофалните последици, до които техните финансови решения водят.
Трейлърът е тук.

ГУЛАБИ ГАНГ, НОРВЕГИЯ-ИНДИЯ
Гьоте институт, 20 март, 18.30 часа

Жените в розови сарита от снимката са Гулаби Ганг. Те обикалят до най-далечните краища на Индия и се борят за правата на своя пол. Техни врагове са почти всички – от безразличната бюрокрация и насмешливите полицаи до цели селища, които се вдигат, за да защитят стария патриархален морал и насилниците. Но Гулаби Ганг не се отказват в битката си за равноправие и феминизъм.
Трейлърът е тук.

ЛАЧЕНИТЕ ОБУВКИ НА НЕЗНАЙНИЯ ВОЙН, БЪЛГАРИЯ
Дом на киното, 21 март, 13.00

Тази година българското кино отбелязва своята 100-годишнина и по този повод София Филм Фест прави специални прожекции на най-доброто от седмото ни изкуство след 90-те и преди тях в две големи панорами. Може би най-добрият филм на Рангел Вълчанов „Лачените обувки на незнайния войн” е част от тази селекция.

МИСИЯ ЛОНДОН, БЪЛГАРИЯ
Дом на киното, 21 март, 15.00

Едва ли сте пропуснали да чуете за най-успешния според бокс офисите български филм. Част от панорамата на съвременното българско кино, мисията е забавна история за българското посолство в Лондон и неговите обитатели.
Трейлърът е тук.

ВСИЧКО Е ЛЮБОВ, БЪЛГАРИЯ
Дом на киното, 22 март 13.00

Любовта на непокорния Радо и красивата Албена е истинска класика в нашето кино. Това е филмът, с който изгрява звездата на Иван Иванов. Момче от беден софийски квартал след няколко дребни престъпления попада в трудововъзпитателно училище. При едно от бягствата си той се запознава със студентка от добро семейство. Родителите на момичето обаче не одобряват връзката им. 

ТИЛТ, БЪЛГАРИЯ
Дом на киното, 22 март, 14.45

Подобно на „Всичко е любов”, „Тилт” също е любовна история между „лошо” момче и добро момиче. Младежка банда се занимава с нелегално разпространение на порно филми, а мечтателна тийнейджърка слуша сама музика в градинката, в която те се събират. Едно от момчетата се влюбва в нея, но баща й – полковник в милицията, не иска и да знае за това. За да ги раздели, той поставя пред младежите избор – да влязат в затвора или да напуснат България.
Трейлърът е тук.

Виж десетте ни фаворита от Sofia Film Fest.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *