PHARRELL WILLIAMS ПРОДУЦИРА АЛБУМА НА БЪЛГАРКА

Leah LaBelle е живото доказателство за това, че мечтите се сбъдват, ако си достатъчно упорит

  • 05.06.2013
  • от Ели Цонова

Взе да ни писва всеки да се оплаква от българското, от положението в държавата и от неспособността на хората. Затова решихме да ти дадем пример как независимо от обстоятелствата, ако те бива не трябва да страдаш от провинциални комплекси. Това е историята на Leah LaBelle, живеещата в Америка певица с български корени.

Като дъщеря на Трошан Владовски и Анастасия Бинчева, Leah LaBelle е закърмена с музиката. Ако се чудиш откъде ти е познато името на майка ѝ, ще ти подскажем – тя е била една от певиците в първоначалния състав на легендарната Тоника. Бащата на Leah също не е случаен. Той е бил китарист на Емил Димитров и е създател на рок бандата Сребърните гривни.

По времето, когато България се намира в разгара на комунизма и талантът на хората на изкуството е притиснат между желанието за изява и опасността от затвор, младата двойка Владовски решава да емигрира и се установява в Канада, където се ражда Leah.

Бързо става ясно, че крушата не пада по-далеч от дървото. Leah LaBelle се захласва по музиката от ранно детство, пее пет години в госпел хор и е една от 12-те финалиста в третото издание на "American Idol". През 2008 започва да качва свои клипчета в Youtube с кавъри на Beyonce, Rihanna, Keri Hilson и други. Те са толкова добри, че Keri Hilson директно я ангажира като бек вокалистка.

Веднъж озовала се в света на музикалния бизнес, Leah прави и невъзможното не само, за да остане там, но и да се реализира като солов изпълнител. А и трябва да изпълни закана, която отправя към Pharrell Williams няколко години по-рано на концерт на N.E.R.D.:

Аз съм певица и исках само да ти кажа, че съм ти голям фен, и че един ден ти ще продуцираш албума ми.

Както тогава успява да се промъкне backstage на концерт, за който няма билет, така и вече работи по първия си студиен албум, който е продуциран именно от Pharrell Williams и Jermaine Dupri. Дебютното парче от него – "Sexify", има над милион гледания в Youtube. Вероятно, същата съдба очаква и вторият сингъл "Lolita", който излезе миналия месец.

Ако и тази история не ти върне вярата в чудесата, и ние не знаем как да ти помогнем. Ако пък искаш да видиш с какво друго се занимава Pharrell в момента, хвърли един поглед на тази статия тук.