Михаела Николаева: Моделът без куфар

Един успешен модел, който води мечтания за много момичета живот

0 коментара Сподели:

Дебютната книга на Ели Цонова вдига завесата около личните истории на повече от 30 човека, които са преминали през легендата „чужбина“ и са я преживели сами, всеки по своя начин. Това са разкази за успеха, който не зависи от местоположението, а от силата на мечтата. Споделяме с вас откъси от историите, присъстващи в книгата, а тук има повече за Ели Цонова и "Когато порасна искам да стана чужденец".

За мен Михаела Николаева е една от най-красивите жени, които съм виждала. Следейки нейните моделски изяви по лъскави световни издания, винаги съм се възхищавала на успехите ѝ тук и зад граница. За много момичета тя живее мечтания живот – пътува до красиви места и се снима за известни дизайнери. Истинската Михаела обаче е съвсем друга. Михаела, с която аз се запознах, е завършила две специалности в Нов български университет, знае четири езика, стъпила е здраво на краката си, много е осъзната за индустрията, в която работи, и единствената причина да е модел е, за да може да пътува.

Аз съм Михаела, на 28 години съм и от около 8 години съм модел. Преди няма и месец завърших семестриално Нов български университет с две специалности – бизнес управление и маркетинг. Предстои ми държавен изпит през октомври. След него смятам да си почина малко. Мечта ми беше да пътешествам, но нямах финанси да го сторя. Моделството съчетаваше пътуване с работа, затова избрах него. Никога не съм се стремяла да работя конкретно тази професия, никога не е било на живот или смърт. Всичко се разви страшно бързо, след като подписах договора – директно започнах да работя и да пътувам.

Работех всеки ден и е имало дни, в които съм искала да се откажа, защото чисто физически не съм могла да издържа на напрежението.

Професията е доста по-сложна, отколкото изглежда. Изобщо не е толкова лъскава, колкото индустрията се опитва да я изкара. Същото се отнася и за представата, която хората имат за чужбина. Тя е като един лъскав пътеводител. В него няма да прочетеш как трябва да миеш чинии, защото парите не ти стигат да си платиш тока, колко много дупки има по улиците или колко е скъп транспортът. Там ще видиш хубави места за отдих, интересни локации с история и красиви кътчета, които да снимаш за Инстаграм. Всяко нещо си има хубавите и лошите страни, но не е редно лошите да пречат на хубавите или поне не трябва да го допускаме.

Силно вярвам в ефекта на пеперудата и как много хора, без дори да ги познаваме, по някакъв начин влияят на живота ни. Ако всеки прави малко добро, то ще задвижи нещата към едно по-голямо добро за всички.

Виж кои са любимите ни места за разкрасяване.

Виж коя е любимата ни дама зад пулта.

Посети ни в Инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *