ИЗХОД: БОГОВЕ И ЦАРЕ И ШАНТАВА СЕДМИЦА ПО КИНАТА

През новата декемврийска кино седмица ще гледаме новия прочит на библейската история за Мойсей под ръководството на Ридли Скот и сценарий на Стивън Зейлиан - "Изход: Богове и царе"

0 коментара Сподели:

Трите премиерни заглавия от миналата седмица не успяха да се изкачат напред в бокс офиса. Най-добре се справи "Магия в полунощ" с Ема Стоун и Колин Фърт, като лентата на Алън спечели малко над 25 000 лв. "Пътят към Коста дел Маресме" направи малко под 25 000 лв. приходи, а "Измет" на Стивън Долдри – едва 18 000. През новата декемврийска кино седмица ще гледаме новия прочит на библейската история за Мойсей под ръководството на Ридли Скот и сценарий на Стивън Зейлиан – "Изход: Богове и царе". Другото премиерно заглавие е комедията на Шон Леви – "Шантава седмица".

ИЗХОД: БОГОВЕ И ЦАРЕ
режисьор: Ридли Скот
сценарист: Стивън Зейлиан, Адам Купър, Бил Колаж, Джефри Кейн
в ролите: Крисчън Бейл, Джоел Еджертън, Арън Пол, Сигърни Уивър, Джон Туртуро, Бен Кингсли, Хиам Абас и др.
очаквания: 9/10
рейтинг в imdb: 6,7/10 (от 5813 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  38 %
рейтинг в metacritics: 52/100

Току-що навършил 77, сър Ридли продължава да твори с изключителна енергия и въпреки че новите му филми не печелят множество награди и добри оценка от критиката, публиката е крайно разделена в мненията си. Ние продължаваме да го обичаме и вече сме затаили дъх за "Изход: Богове и царе".

Непокорният лидер Мойсей се изправя срещу египетския фараон Рамзес, събирайки 600 000 роби за огромно напускане на Египет и ужасяващия му цикъл от смъртоносна чума.
"Докато е енергичен и подходящо епичен в своите амбиции, "Изход: Богове и царе" не успява да достигне нивото на източника си."

ШАНТАВА СЕДМИЦА
режисьор: Шон Леви
сценарист: Джонатан Тропър
в ролите: Джейсън Бейтман, Тина Фей, Джейн Фонда, Роуз Бърн, Тимъти Олифант, Дакс Шепърд и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 6,710 (от 11764 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  42 %
рейтинг в metacritics: 44/100

След като баща им почива, четирима братя и сестри са принудени да се завърнат в родния си дом и да прекарат там цяла седмица с майка си, своите партньори и бивши.
"Шантава седмица" има своите моменти, но предвид талантливия актьорски състав получаваме доста банален резултат, който няма как да не е разочароващ."

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *