DIMITRI MONEV И КОНЦЕПЦИЯТА NXT GEN

DJ, продуцент, собственик на лейбълa Alboratory и работещ над нови проекти като парти концепцията NXT GEN

  • 30.04.2014
  • от Влади Герасимов

Част от една по-непозната за масовата аудитория вълна български артисти, неговото име все по-често ще попада под вашето полезрение у нас, а защо не и по света?

Разкажи ни за NXT GEN?
Генерално идеята на NXT GEN е да представя талантливи и тепърва изгряващи артисти, на които лейбълите предричат голямо бъдеще. Първите ни двама артисти доказват това – Chad Andrew, Randall M са едни от най-харесваните продуценти и талантливи диджеи в последната година. Техните продукции се свирят от най-големите в бранша и са все по-чести гост артисти на лейбъли като tINI & The Gang, Dorcas, Dissonant. Повечето ги познавам лично, така че са проверени и грешка с тях няма.

Мястото и стилът, които налагате, също са малко in advance...
Имахме различни идеи за локация, но Fabrica се появи някак естествено и пасна на цялата ни концепция. Музиката също е близка като настрое­ние, дълбок и леко загадъчен дъби дийп, който става все по-популярен.  

Как минаха тези партита?
Доста добре, и на двете партита имахме по около 300 човека, което нас ни устройва, защото това са само хора, които са достатъчно навътре в материята и идват, за да чуят конкретния артист и неговия саунд, а не излизат на поредното парти, на което им е все едно какво ще чуят.

Има неща, които подобряваме във всяко издание на NXT GEN, така че всяко следващо да е все по-силно. И Chad, и Randall са много доволни от публиката и искат пак да дойдат, което значи, че сме в правилната посока. Всички, които идват, трябва да направят по едно парче за нас, което да издадем на винил, сега работим усилено по тази идея.


От време на време засичам твои продукции в различни beatport чартове...
След няколко EP-та за Alboratory и берлинския лейбъл Waldliebe Familien получих добър feedback от доста артисти и парчетата ми влязоха в чартовете и плейлистите на хора, като Richie Hawtin, Luciano, Steve Lawler, Shlomi Aber, Gel Abril и други. Миналата година Marco Carola включи ремикса ми в промо сета на Music On и след това го счупваше от въртене на Ibiza. Това си е признание, което много ме мотивира.

Колко релийзнати трака имаш...
Някъде към 60 трака и към 10 EP-та.

Казваш, че се познаваш лично с много от бъдещите бомби, Marco Carola те чартва, немски лейбъли те издават... Как стигна до тях?
Винаги съм се целил нависоко. Всичко започна от Waldliebe Familien – изпратих им няколко промота, които те харесаха. После започнаха да ми дават разни парчета на други артисти, на които да направя мои ремикси. Така натрупах контакти с доста хора в бранша и колелото се завъртя. Това лято заминавам за Ibiza, където ще събирам вдъхновение, контакти и ще се забавлявам.

Май доста обикаляш по фестивали...
Това е най-якият експирианс за мен. В последните няколко години обиколих доста и това ми действа много зареждащо. Четири години поред ходя на Amsterdam Dance Event, там се събират всички яки артисти от цял свят, правя си срещи с различни лейбъл агенти, срещам се с различни продуценти, с които обменяме опит. Голяма лудница е.

Миналата година пусках на Sonar в Барселона на едно дневно басейн парти. След мен вечерта пускаха артисти като Guy Gerber, Steve Lawler... Чувството е страхотно, когато си част от всичко това.

Запознай се и с още един обещаващ бг артист - Александър Кьосев.