Да разходиш куче на Animal Rescue Sofia

Всеки уикенд след 11 часа сутринта можеш да отскочиш до Богров и да разходиш приютено куче

  • 04.04.2014
  • от Ванеса Виденова
  • снимки: Никола Ефремов и Ванеса Виденова

Времето е хубаво, слънцето грее и може би, просто може би, може да помислите над предложението, което имаме за вас.

Навярно сте чували за организацията Animal Rescue Sofia, която се грижи за малко над двеста бездомни кучета, които отскоро имат чисто нов собствен дом - фермата, която ARS успяха да закупят благодарение на хилядите българи, които дариха средства и помогнаха в осъществяването на тази мечта. Защото положението с приют Богров беше – или имаме нов дом, или оставаме на улицата. Но за щастие всичко се разви повече от добре за кучетата и за прекрасните хора, които се грижат всеки ден за тях, и в момента тече работа по ремонта и адаптирането на сградите на фермата.

Въпреки неспирната работа ARS продължава практиката си да организира разходки и игра с кучетата на приюта, всеки уикенд и всеки човек, който има или е имал куче за домашен любимец, или просто обожава кучетата, може да се включи. Разходките започват около 11 часа сутринта всяка събота и неделя. Всеки може да се присъедини и както е написано в официалния им сайт:

Можеш да помогнеш на всяко куче "да получи своите мигове свобода извън клетката, малко обич, малко тичане, тревичка под лапите и вятър в ушите".

Фермата се намира точно срещу Лукойл на Ботевградско шосе, между селата Горни и Долни Богров, като в непосредствена близост има и спирка на автобус N90. Единственото, което се изисква от вас, е да си вземете хубавото настроение, някоя поизбеляла тениска и спортното долнище, с което се размотавате вкъщи, и сте напълно готови за прегръдките на кучетата на Animal Rescue Sofia.