Парти гайд от 1949 те учи как да си актуален и днес

От коктейлите, през подходящото облекло за парти и не на последно място държанието - тази книжка има много ценни съвети, които могат да ти послужат и в съвремието

0 коментара Сподели:

Разглеждам една книжка, написана преди повече от половин век, и се чудя как е възможно нещата да не са се променили чак толкова, а на места – никак. Ние ли сме спрели, или цикълът на повтаряемост е вечен? Разбира се, има и някои неща, които са толкова остарели, че чак е нелепо и те избива на кикот, но това прави пътуването из онези времена още по-интересно. Да започнем с въпросника с десет съвета за това, как жените да се представят пред мъжете, за да бъдат харесвани.

Споменаваш ли имена на други мъже, които си падат по теб, докато разговаряш с някой готин тип на парти?
Недей. Той най-вероятно ще се почувства заплашен от теб и е много възможно да си представи как говориш за него пред други хора, което ще го накара да изчезне веднага.

Носиш ли дрехи, които са малко по-странни и различни от тези на жените около теб?
Това е добре. Разбира се, ако дрехите ти отиват и са съчетани с вкус. Мъжете може да правят коментари за „лудата шапка“, която си избрала, но няма мъж, който да не се гордее да върви под ръка с жена, която задържа погледите на минувачите със стила си, а не с разголването или липсата на такъв.

Ако те питат кое момиче би избрала за четворка, избираш ли някое, което очевидно е по-невзрачно и по-малко привлекателно от самата теб?
Немного мъдър избор. Вземи със себе си най-привлекателното момиче на партито, така и двамата мъже ще останат доволни.

Мъжете възхищават ли се на това, колко можеш да пиеш, без да се напиваш?
Голяма грешка. Лепва ти кофти репутация веднага.

А мъжът прави паралел между изпития алкохол и парите. Неговите пари.

Опитваш ли се да разрушиш стереотипите, като казваш на мъжа да се качи в колата първи или да не се изправя, когато влезеш в стаята?
Лошо. Мъжете обичат да спазват този етикет и ще те уважават повече, ако ти също смяташ, че е съвсем нормално това да остане така.

Имаш ли навика да плетеш, докато си почивате пред камината и разговаряте?
По някаква причина, мъжете не обичат да разговарят с жена, която прави каквото и да било с ръцете си в същия момент. Най-добре е вниманието да е изцяло върху него.

Поддържаш ли приятелствата си живи, с кратки обаждания и топли разговори с мъжете, с които общуваш на работа или по принцип?
Фатална грешка.

Страдаш ли от нерешителност, особено когато трябва да избираш какво да си поръчаш в ресторанта?
Това влудява мъжете. Научи се да избираш по-бързичко.

Използваш ли предварително измислени въпроси като например „Ако трябва да гледаш един и същ филм всяка седмица в продължение на година, кой би бил той?“ по време на първа среща?
Добър ход. Някой все трябва да започне разговора, а въпрос като този предполага доста дълъг отговор.

Танцуваш ли добре? А играеш ли бридж ?
Вземи мерки това да се поправи веднага. Най-добре е да можеш и двете, мъжете обичат жени с поне един талант.

Както виждаш, нещата са доста сериозни и дори вечерите ти „пред камината“ да не преминават в плетене на чорапи и размятане на карти, докато потропваш с крак в такт с мелодичния суинг, който звучи от плочата – все пак можеш да се класираш с някои от безценните съвети в тази книга. Вече знаеш какви дрехи да обличаш и кое момиче да избираш за четворка, въобще не е малко!

Ето и десет съвета за мъжката част.

Използваш ли директен подход, когато заговаряш жените, като си мислиш, че това ги ласкае?
Това е най-голямата и най-често срещаната грешка. Да влезеш с някаква реплика или комплимент още в първия момент, ако не я обиди, ще я отблъсне до степен на апатия.

Показваш ли искрената си загриженост към една жена, като и показваш недостатъците, съветвайки я как да ги поправи?
Отново грешка. Ако все пак се налага да й кажеш, че не понасяш парфюма й или че не харесваш прическата й, се постарай да захаросаш думите си максимално.

Можеш ли да опишеш как бяха облечени последните две момичета, с които излезе на среща?
Ако не, постарай се да забележиш следващия път. На жените им харесва, когато мъжете забелязват усилията, които полагат за външния си вид.

Излизаш ли с приятелката си в компания с друга двойка или с приятели някъде навън или на кино?
Добра идея. Тя дори може да се почувства наранена, ако не искаш да я запознаеш с приятелите си.

Казваш ли й, че е красива, дори когато това не е така?
Този навик не вреди на никого и прави жените щастливи.

Планираш ли точно какво ще правите дадена вечер, или я оставяш да избере сама?
Тя ще се почувства поласкана, ако имаш план за вечерта ви заедно. Ще й покаже, че си мислил за срещата ви цял ден и как да направиш така, че тя да остане доволна.

Казваш ли й, че я обичаш, дори когато не си сигурен, че желанието ти не е породено от момента и може би няма да се чувстваш така на следващия ден?
Мръсен трик, засрами се! Още повече, мълвата ще се разнесе и сред другите жени.

Колко пъти на ден се бръснеш?
Един път на ден е минимум, освен ако не ти пука какво мислят жените за теб.

Държиш ли се като джентълмен с нея, палейки цигарата й или дърпайки стола, за да седне?
Тези малки жестове означават много за една жена.

Ако сте се скарали, в който случай тя със сигурност е била в грешка, ще я изчакаш ли да ти се извини, или ще й звъннеш, за да изгладиш нещата, въпреки че това подкопава достойнството ти?
Зарежи достойнството! Много по-лесно е ти да направиш крачката към помирението, отколкото тя.

Чет Фейкър и дузина хипстъри ще останат озадачени от факта, че трябва да се бръснат по веднъж на ден (минимум), за да получат вниманието на жените, особено във времена като тези, в които Movember е масово движение. Други ще възроптаят за това, че мъжът е представен като изтривалка, но може в онези времена да е било по-удобно да бъдеш точно такъв, а в някои отношения и днес май е така. Достойнство-мостойнство, отживелица е това!

Стилът, в който е написана тази книга (както и тази статия), държа да отбележа, трябва да се приема с голяма доза чувство за хумор, защото ироничният тон е понякога труден за четене и току-виж скочили триста човека, които са се почувствали засегнати. Оставям те с още един последен съвет от тази чудна книжка, който ти казва, че си прекалил с пиенето, когато забележиш муха в чашата си и вместо да предприемеш нещо, просто отпиваш внимателно от страната, която няма да приплъзне мухата към отворената ти уста. Дерзай!

Ако си зажаднял по миналото, виж най-сексапилните соц гаджета, които изпуснахме.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *