Искам да остана вкъщи с теб, защото вече те обичам

Animal Rescue Sofia разказва за верните приятели, които биха останали вкъщи с теб. Завинаги

0 коментара Сподели:

От много места чух, че на кучетата им е най-добре по време на карантината – собствениците им са си вкъщи, разхождат ги с желание и даже стоят повече време навън. Една малка подробност – това е вярно за тези рошави приятели, които имат стопани. Че даже се шегувахме с това, че ще си плащаме на познати да изведем техните кучета само за да заобиколим забраните за излизане?!? Малко странна нагласа, имайки предвид че оставането у дома беше временно, а те не могат да направят връзката между двете.

През последните няколко месеца ни настигнаха много неприятни емоции  –

докато любимото „навън“ беше забранено, задължителното „вътре“ се превърна в  подобие на затвор. Някой ни казваше да стоим в кутийките си и макар да осъзнавахме, че обстановката ще се промени, бяхме доста негативно настроени. Тази забрана е напът да избледнее в нашите умове, пак ще забързаме темпото на ежедневието си и пак ще поемаме големи глътки свобода. И ще зависи от нас кога сме навън, кога – затворени между четири стени.

Докато се радваш на слънцето навън, е важно да се погрижиш за кожата си.

Този избор не е даденост на всички. Има едни топли и обичливи животни, за които концепцията за „временно“ е непонятна, а дали ще имат дом, е неясно. И точно заради това решихме да споделим за една кампания,

която стопля сърцата, а ако се решиш – и дома ти.

Безрезервна обич. Несравнима лоялност. Искреност и вярност. Това може да ти даде едно куче. Едиственото нещо, което иска в замяна, е подслон и грижа.

От Animal Rescue Sofia споделиха кампанията за осиновяване на кучета от приют под наслов „Искам да остана вкъщи с теб, защото вече те обичам“.

Във всеки един момент при тях има 200 кучета. Всеки уикенд доброволци организираха разходки на малки и големи, млади и стари косматковци, които чакат с плам в очите всяка милувка и всеки мил жест. Заради извънредното положение, сковало целия свят, приютите за бездомни животни срещат много трудности. Една от тях е нагласата на хората към животните без порода и етикет за качество. С въвеждането на мерките за спиране на разпространение на COVID -19за тези кучета стана още по-трудно да срещнат своите хора.

След седмиците, прекарани вкъщи, имахме време да помислим – за своите цели, идеи, разбирания. Видяхме какво е важно за доброто ни настроение – приятелство, споделеност, топлина. Осиновяването на куче е точно това –

обещание за вярност, много приключения заедно и мокри нослета, които да разсейват мрачните облаци над главите ни.

 

Ако в бъдещето си виждаш точно това, знай, че най-добрият ти приятел те очаква да го вземеш вкъщи.

Виж още 7 причини да си вземеш куче.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *