13 неща, които ако счупиш, проваляш живота си

Има вещи, от които не осъзнаваме колко сме зависими

0 коментара Сподели:

Счупеното носи щастие е възможно най-грешната концепция във Вселената. Никога в историята счупеното не е донесло нещо,различно от проблеми. Без значение дали ще унищожиш нещо евтино, но изключително необходимо или скъпо и особено красиво, демиджът си е демидж. Даже добрата фея с магическа пръчица да замени веднага въпросната вещ с по-хубава – стресът си остава. И все пак разбиването на някои предмети носи особено големи последици.

Ето няколко предмета, без които животът ти направо се проваля:

Телефонът

В съвременния свят, каквото и да работиш, телефонът е животът ти. На теория имаш бекъп във всевъзможни клаудове и облаци, на практика с унищожаването на всеки апарат губиш по нещо. Да не говорим, че във всеки миг без магическото черно правоъгълниче буквално си с вързани ръце.

Компютърът

Учудващо е на колко крехък косъм се крепят всички твои най-важни файлове – един нищо и никакъв лаптоп, който може да бъде изпуснат, откраднат или залят с гореща напитка. Също така да хване вирус или просто да откаже да запали.

Крайният резултат обаче е един – тотален и повсеместен апокалипсис.

Зарядното

Няма нищо по-тъжно от това да гледаш как процентът на батерията ти влиза в червеното деление и нямаш необходимите за целта кабели, зарядни или контакт, за да спреш тази необратима битка между консумацията на енергия и времето. Ако пък счупиш някое от посочените устройства, остава ти единствено да се сринеш и разревеш.

Колата

Всяко превозно средство има една основна функция и тя е придвижване от точка А до точка Б. Останалите екстри са крайно ненужни, когато колата се чупи и откаже да запали. Освен по кварталите, където е напълно достатъчна гъзария да имаш джип, пък даже и да седи паркиран пред блока.

Чаша

Стъклото има една специфика и тя е да се чупи лесно и чисти трудно. Колкото по-напрегнат момент от историята е, толкова по-голям е шансът да се пръсне някоя чаша на сол.

Колкото по-скъпа е, толкова по-гарантирано е, че това ще се случи.

Не случайно сервизите за вино са по 6 чаши, за да ти останат накрая поне две.

Огледало

Седемте години нещастна любов настрана, огледалото е едно от най-лошите приспособления, които можеш да счупиш в къщата си – парчета тип остриета хвърчат навсякъде, а после като приключиш с чистенето, даже не можеш да провериш колко точно зле изглеждаш.

Бравата

За всяка ключалка има ключ и за всяка брава има момент, в който тя те изненадва с неочаквана авария.

Сценариите са стотици и никой от тях не е приятен –

може да останеш заключен навън, залостен вътре или с остатъци от счупен ключ в ръка. При всички случаи, денят ти рязко се превръща от тежък в направо ужасен.

Бижу

Правилото е „Колкото по-скъпа е дадена вещ, толкова повече боли от унищожаването ѝ“. В случая на накити, украшения и бижута, буквално небето е горната граница на пораженията. Също така венчална халка и прочие сантиментални орнаменти отнемат особено много точки.

Чанта

Който не си е носил цялото съдържание на чантата си в ръчички, той не знае какво проклятие е да се разпадне въпросният аксесоар. Ако пък си от онези специфични фешън гурута, които помещават цялата си покъщина в жълта торбичка с червен надпис, тогава пръсване по шевовете е равносилно на личен армагедон.

Токчето

За щастие в киното ситуации от реалността с коефицент едно на милион се случват 9 от 10 пъти.

И все пак, ако ти се счупи токчето – явно не ти е ден.

Същото важи за колана, сутиена и прочие основополагащи за дадения тоалет приспособления.

Лампа

Всеки е бил там – светваш лампата и крушката изгаря. Допълнителна сложност носи да нямаш резервна. Още по-интересно е, ако се е прецакала фасонка. Напрежението нараства, когато на живот и смърт се налага необходимостта от светлина. За щастие телефоните вече имат фенерчета – иначе е особено трудно да си намериш червената блуза с опипване.

Казанчето на тоалетната

Малките премеждия объркват живота.

Едно нищо и никакво казанче, може да унищожи волята на живота дори на най-силните характери. Звукът от течаща вода и лишаването от хигиена са един сбъднат кошмар. А когато ВиК майстора спокойно съобщи, че ще мине „тия дни“, направо ти иде да се удавиш в пълната до горе тоалетна чиния.

Нещо незаменимо

Понякога малки, дребни, грозни и привидно ненужни вещи носят много по-голям сантимент за дадения човек от всичките диаманти и черна техника на света. Ако успееш да разрушиш, съсипеш, разсипеш, опустошиш, разнебитиш и като цяло да подложиш на разруха, заличаване и унищожение някоя подобна вещ, меко казано, това е краят.

Ето и петте сериала, които да не изпускаме през септември.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *