Фън шуй: 5 неща, от които да се отървеш, за да увеличиш енергията

Законите на Небето и Земята за подобряване на личния живот с положителната енергия Чи

0 коментара Сподели:
Фън шуй: 5 неща, от които да се отървеш, за да увеличиш енергията

Всеки от нас е попадал на материали, които говорят за цвета, в който трябва да пребоядисаме всяка стая.

Или за онези предмети, които привличат късмет и финансов просперитет. Или за инвестициите, които в дългосрочен план ще се отплатят най-щедро. Днес обаче се фокусираме върху една практика, стара колкото света. Произлязла в Древен Китай, фън шуй използва законите на Небето и Земята за подобряване на личния живот с положителната енергия Чи.

Съставихме кратък списък с 5 неща, „забранени“ за онези, които искат да подобрят енергията на пространството около себе си благодарение на мъдростта на Китай.

Наполовина пълни контейнери с остарели храни

Фън шуй: 5 неща, от които да се отървеш, за да увеличиш енергията

Счита се, че състоянието на хладилника е важно в потока на енергия в дома. Старите бурканчета в дъното на рафтовете, полупразните сладко, горчица и забравените кисели краставички имат едно място, и то е боклукът. Изхвърлянето на храна е нещо, което избягваме винаги, когато е възможно. Ако обаче държим развалени стоки само за да избегнем това действие, не помагаме нито на себе си, нито на природата. Не помагаме и на енергийния поток на кухнята си. Изяж последната лъжица сладко, направи една зеленчукова манджа, добави към дресинга останалите сосове в бутилките и рециклирай каквото можеш. Ако групираш храните по категории и ги съхраняваш правилно ще увеличи енергията Чи и ще си по-организиран.

Телевизорът в спалнята

Да, да, разбираме. Netflix and Chill. Въпреки това, според експертите по фън шуй, телевизорът трябва да стои далеч от помещението, в което спим. Защото не помага за задоволяване на целите на спалнята. А тя има две функции – възстановяване на здравето (сън) и изграждане на взаимоотношения (страст).

Бонсай

Несъмнено са впечатляващи растения, но не трябва да се гледат в дом. Смята се, че символират бавната еволюция, което е обратното на това, което искаме за себе си. Разбира се, това не значи да изхвърлиш всички цветя. Даже напротив – фън шуй казва, че зеленината вътре ни свързва с природата. Просто избери друго цвете, което да гледаш.

Препоръчаното от експертите цвете е водна пахира (Aquatica pahira), която е далечен родственик на баобаба (Adansonia digitata). Произхожда от Южна Америка, където се отглежда предимно заради ядките, които в сурово състояние имат аромата на фъстъци, а след термична обработка вкусът им наподобява този на кестените. 

Счупени съдове

Когато използваме счупени съдове, пукнати чаши и надраскани тигани, подкопаваме здравето си. Тук обяснението е просто, затова няма да разводняваме текста. Захабеното пускаме на свобода, а кафето си сипваме в нова, здрава чаша.

Повредени предмети

Счупените предмети като цяло привличат негативна енергия и лош късмет. Така че е време да се отървем от онова пукнато огледало (и 7-те години нещастие, които идват с него), счупения стол и счупения часовник. В случай, че нещо не подлежи на ремонт, няма място в дома ни. Ако нещо не работи правилно, не ни служи или просто заема място, трябва да бъде заменено. Обяснението е, че неработещото не помага да преодолеем препятствията в живота си.

Според фън шуй времето е символ на растежа. Така че го ценим и влагаме в онези неща, които имат значение.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *