13 най-големи клишета в категория „летни песни“

Кои са вечните летни хитове, от които вече искаме да умрем

0 коментара Сподели:

Летен хит вече само по себе си е обида, но пък ако добавим към това и „класика“ – положението става страшно. Парчетата в този списък не са лоши сами по себе си, някои даже са страхотни. Проблемът най-често е в предозирането с тях.

Помниш ли първия път, когато чу Get Lucky на Daft Punk? А 3781-я? Усещаш ли сега разликата, за която говорим. Някои от тези тракове са толкова преекспонирани, че вече ни се иска лятото да стане на зима, само и само да не ги чуваме.

В тази изключително специална селекция са включени класиката на класиките

от Лора Караджова и Goodslav „Нека бъде лято“; Роси Кирилова с „Боса по асфалта“, което приемаме за лятно парче (кой ще тръгне бос през зимата); Миро с многострадалното „Август е септември“; ехе-хе и замирисва на Братя Аргирови с техния принос „Замирисва на море“; накъде без „Бургаски вечери“ на Фамилия Тоника и рибарски мрежи, сръчно изплетени от тънка мъгла;

Криско с първия му вселенски хит „Почивни дни“,

доста скромен на фона на бъдещото си творчество; Тони Димитрова и „Ах, морето“, където сянка на птица слиза и бяга като палав хлапак бриза; Поли Генова със „Солени дни“ (или нощи), само по гащи; Оги 23 с химна на една по-различна Градина „Почивка“; D2 с най-хипстърското си парче – химна на лимонадата „Аз и ти“; брадатите смешки на Джендема с вероятно хомофобско послание „Пляс пляс педалите“; химна на всички секретарки „Дим да ме няма“ на сборна БГ формация и за последно – парчето, на което може да се каже, че вече се наситихме и може да остане за пускане единствено по сватби – „По-полека“.

Ето кои са клишетата на клишетата в категория песни за море и лято:

Нека бъде лято

Боса по асфалта

Август е септември

Замирисва на море

Бургаски вечери

Почивни дни

Ах, морето

Солени дни

Почивка

Аз и ти

Пляс пляс педалите

Дим да ме няма

По-полека

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Август в София ме направи алкохолик.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *