Две момчета в минало време: Камен Воденичаров и Димитър Стоянович

Минаваме набързо през живота и времето в кратък блиц с тях

0 коментара Сподели:

Две емблематични момчета се завръщат на сцената с кауза. Камен Воденичаров и Димитър Стоянович стават част от концерт-спектакъл “Спомен НЛО”, който ще обедини най-качествените музикални и комедийни произведения на легендарната формация НЛО в актуална драматургична конструкция.

Спектакълът е по сценарий на Димитър Стоянович и под режисурата на Лъчезар Аврамов, с музиката на Стефан Димитров и стиховете на Живко Колев и Недялко Йорданов. А участие в него ще вземат Георги Мамалев, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев, Антон Радичев и други популярни актьори, свързани с историята на известната музикална група, впоследствие и телевизионно предаване.

С Камен и Дими минаваме набързо през формата, живота и времето в кратък блиц. Следи събитието тук!

Заразяващ е ентусиазмът ви, как го поддържате толкова години вече?

Камен: Със спорт, музика, веселие с приятели и много любов.

Димитър: Мисля си, че средата е пренаситена от намусени дървени философи и несекващият ентусиазъм е нещо като вътрешна съпротива срещу заобикалящата ни киселост… Освен това водя активно нездравословен начин на живот, което не ми позволява да се отпусна и за миг!

Остаряхте или сте в разцвета на силите си?

К: По-скоро остаряваме, но се надявам да е като катедрали.

Д: Индивидуалните ми сметки недвусмислено доказват, че

ще достигна разцвета на силите си след не по-малко от три общински избора. Което не ми пречи да се чувствам като старец някъде от 14-годишна възраст.

Как се промени публиката през последните 20 години?

К: Публиката стана по-взискателна, по-образована, но в същото време приема повече и по-леко всякакви стилове и жанрове. Мисля, че вкусовете се смесиха и продължават да се смесват.

Д: Е, как – бившите млади станаха настоящите стари, това е единствената, но пък съвсем закономерна промяна. Иначе публиката е непроменлива величина, готините хора се кефят на готини работи, неготините си харесват простотии. Така ще е и след 100 години.

Спомняте ли си първия ви допир с формата НЛО?

К: Да, спомням си за НЛО като зрител пред малкия екран и като изключителен фен на тези велики български актьори, а по-късно и като конкуренция на формата “Каналето”, в който ние с Тончо правехме.

Д: Разбира се, че помня, беше една плоча, която си купих от магазинчето на "Балкантон" до нас и после я слушах, кискайки се часове наред за ужас на баба ми.

Какво ви предизвика да възродите НЛО на голяма сцена?

К: Поканата от Стефан Димитров, композитора на голяма част от песните на НЛО, както и голямата ми обич към колегите, с които през годините станахме с някои приятели, с други – добри познати.

Д: Предизвика ме дори личната нужда да се забавлявам по смислен начин. Спектакълът "Спомен НЛО" въплъщава всичко, което харесвам – интелигентност, талант, чист смях, уникална музика – и наистина го считам за възраждане на истинското забавление, такова, каквото според мен трябва да бъде забавлението. На 20 декември в НДК ще бъде много хубаво, гарантирам.

Кои от старите муцуни ще вземат участие в този спектакъл?

К: Най-вече тези, които са участвали в оригиналната формация на НЛО – Мамалев, Тони Радичев, Катето Евро. За нас с Тончо е чест да сме гости на спектакъла.

Д: На първо място казвам Стефан Димитров, който лично ще вземе участие в спектакъла, за музиката му няма какво да говорим. Освен гореспоменатите се включва и младата и много талантлива Ева Данаилова. Подготвили сме и още много изненади, но най-добре е човек сам да ги види в Зала 1 на НДК.

С какво никога не бихте се шегували в подобен формат?

К: С уважението, преклонението и респекта към големите артисти, които вече не са сред нас.

Д: С онези, които също трябваше да са на сцената, с Велко Кънев и Чочо Попйорданов, които липсват не само нас, но и на цялата нация. Не е вярно, че няма незаменими хора, Велко и Чочо са абсолютното доказателство за това.

А кои шеги винаги работят?

К: Истинските и искрените. Тези, които са с много вкус и с премерен тон.

Д: Хубавите, това е предвидим отговор, респективно шегите, които зрителите на "Спомен НЛО" ще видят на 20 декември.

Има ли аналог предаването в днешно време?

К: Ами няма. Все по-трудно е да се правят комични, иронични, сатирични формати.

Д: Категорично не, сега търсим таланти, а в "Спомен НЛО" те са отдавна намерени, доказани и без аналог.

Всъщност какво ви липсва от онова време най-много?

К: Свободното време. Запоите и шегите след представления и излъчвания по телевизията, както и по-голямата безотговорност на онова време.

Д: Липсва ми например, че

навремето бях щастливо-безотговорен зрител и почитател на този великолепен проект, а сега нося отговорността той да не бъде забравен и да радва своите следващи щастливи зрители.

“СПОМЕН НЛО – Явлението се завръща е на 20 декември в Зала 1 на НДК!

А тук те срещаме с Васил Кожухаров – гласът от всички стари екшъни.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *