7 човека за 7 любими неща през 2017-а: Краси Добрев

Говорим си със седем от любимите ни градски агенти, за да обобщим последните им 365 дни в любими музика, филми, книги и разни други

  • 19.12.2017
  • от Плами Максимова

Има някои неща, които в края на годината някак придават блясък и завършеност на всичко, което ни се е случило. Това са онези есенции от злободневния ни живот, които обаче са толкова докосващи, че си ги мислиш, спомняш, препоръчваш и помниш поне още 12 месеца, ако не и до края на живота си. Таа... в този ред на мисли решихме да обобщим последните 365 дни на 7 човека с любимите им 7 най-обикновени неща. Все такива, които имат лексиконна популярност, но са някак винаги интересни за питане, а и за знаене...

Днес си говорим с Краси Добрев. Той е съосновател на дигиталната агенция Epic Sofia и е в списъка с хора, които следим в Instagram,

за да сме сигурни, че няма да изпуснем някой от неговите съвети за бавно живеене и хедонизъм.

Песен

Според Spotify, през 2017 съм слушал 3726 песни от 1882 изпълнители в рамките на 61 588 минути, но само един трак си остава на repeat. Това е I dare you от дългоочаквания 3-ти албум на The XX, които за едно десетилетие доказаха, че има място за тишина в съвременната поп музика.Филм/сериал

Завръщането на Twin Peaks след 27 години отсъствие от големия екран е може-би едно от най-значимите културни събития на 2017. Като огромен почитател на първите два сезона сериалът внесе едно непрестанно усещане за дежа-вю и реинкарнация в зрителския ми опит. Бих го оприличил на регресивна терапия, от която не можеш да излезеш.

Книга

Designing Your Life на Bill Burnett и Dave Evans. Книгата представлява практичен наръчник за това, как да прилагаме принципите на дизайн мисленето в живота ни или как да развиваме различни прототипни версии на самите нас, защото животът не е крайна дестинация.

Човек

Аз. С всичките ми съвършенства и несъвършенства. В личен и професионален план преминах през изключително важни уроци, които ми помогнаха да опозная, изненадам и приема себе си по-добре.

Събитие

София никога не е била известна като кулинарна столица. Стрийт гурме фестивалът на Бакхус доказа точно обратното, като постави нашия град в гастрономическата карта на Европа. Ръководенето на такова мащабно събитие със сигурност представлява голям урок за неговите организатори, но и задава една позитивна тенденция и очаквания за новата 2018.

Място

През лятото прекарах един месец като дигитален номад в Лисабон. Не мога да скрия, че безгрижната топлина на Португалия ме плени завинаги. Откривателската ми натура ме отведе до едно скромно и неугледно кафене на хълма Miradouro da Graca, където по цял ден пиеш вино верде, разхлаждаш се под тежките сенки на дърветата и се любуваш на кротката гледка към града, докато подреждаш всички отлагани мисли досега.

Придобивка

Да се отървеш от онова, от което нямаш нужда. Да живееш повече с по-малко. Да харчиш за изживявания вместо за вещи. Все по-често разглеждам дефиницията на щастието в тези три изречения. В този смисъл една от най-значимите ми придобивки е може би клубна карта за йога практиките на студио Santosha Yoga, където, освен да дишам и опознавам тялото си, се уча да се отварям към себе си и към света. Това е и моето пожелание за настъпващата 2018 към читателите на Go Guide.


Виж какво ни разказа Илийката за неговите 7.