Зад кадър с Ники Григоров

Влади Герасимов си поприказва с човека зад Ракета Ракия Бар и One More Кино, две от особено приятните места в централното каре на София

  • 11.09.2013
  • от Влади Герасимов

Ники е ценител с вкус и откривател с нюх... Казвам това, имайки предвид неговите проекти като Ракета Ракия Бар и новооткритото One More Кино. С успеха на ресторанта той доказа максимата, че където е текло, пак ще тече, и сега наред е арт пространството в градинката на НДК, където по всичко личи, че до скучния паметник ще имаме ново паметно и култово място.

Това място отдавна трябваше да попадне в ръцете на сериозни и готини хора... 
Преди 5 години това прекрасно място беше реновирано по програма София европейска столица на културата и оттогава общината търси адекватни партньори, които споделят идеята им за място в центъра на София, което да събира младите хора, интересуващи се от изкуство и култура. Инициативата за колаборация между нас, от Ракета, момчетата от Оne Мore Bar и SIA, в интерес на истината, дойде от Софийска община. Поотделно те са харесвали нашата инициа­тивност и иновативност и ни предложиха да се съберем в един екип в името на София. Оказа се, че всички мислим в една посока и с голямо желание и ентусиазъм прегърнахме идеята. 

Каква е точната посока за One more Кино?
Още по времето на комунизма това място е било създадено с презумпцията да е летният бар на София. В градинката на НДК и в топ центъра на града, под наземното ниво, така че да изолира от чисто градската шумотевица и атмосфера. В онези времена хората, които са избирали местата за разни резиденции, ресторанти и барове, са били с доста мозък и добър нюх за бизнес. Ние искаме да възродим първоначалната идея за готин летен бар, към който да добавим различни яки ивенти, адекватни с времето, и тогава хората ще идват.

Виждаме добре обособени барове и страхотна амфитеатрална сцена... Какво се случва тук? 
Дългогодишният опит, който имат момчетата от One More Bar в предлагането на първокласни коктейли и доброто обслужване, ще бъде налице и тук. От SIA и от наша страна пък имаме много идеи за програмата, която в четвъртък, петък и събота ще включва много музикални проекти, предимно насочени към модерната джаз и фънк музика, свирена от dj или от лайф артисти. Неделя, понеделник и вторник са дните, отредени за кинопрожекции. На почит при нас са българските и европейските филми. Сега излъчваме една поредица, наречена „Дела и документи“, в която представяме много яки наши документални филми. Имаме капацитета тук да се правят много различни неща, но добре премерени и минали през нашата призма.

Всичко изглежда и звучи супер... Кои са вашите хора?
Мястото е уникално само по себе си, ние само леко го осъвременихме. Тази година искаме да поставим основите, да изчистим концепцията и така ще пресеем нашите си клиенти... Оpen minded хора, с които имаме сходни интереси и представа за света на музиката и културата. 

Виж какво може да гледаш в One More Кино през следващите дни.