Александър Михайлов on board

beta версия сноубордист

  • 10.01.2017
  • от Плами Максимова

Той е съосновател на betahaus Sofia - един малък оазис от най-разнородни работливи млади хора. Те споделят не само пространството си, но често и случки, от които си грабваме няколко. Караме Сашо да ни разкаже за най-добрите зими сред лято, които е преживял, кои са добрите ски курорти в близост и къде е търсил каси бира през нощта...

Какво караш и откога?
Сноуборд от 1998 г.

Най-дългата писта, която си пускал?
Една писта между курортите Laax и Flims в Швейцария.

Най-красивата гледка, на която си се натъквал?
Спайновете на връх Torrecillas в Андите в Аржентина.

Кое беше първото „уау“ място, на което попадна?
Първото уау място беше Laax в Швейцария. Вдигнах се с кола от Берлин да отида на гости на един приятел и прекарах 4 дена в рая. Имаше всичко: фрийрайд на 3000+ м, фрийстайл, ледени барове, сангрия, състезание по търсене на каси бира в гората през нощта, пак фрийрайд, пак барове и така.

Разкажи ни по малко за местата, на които си бил?
Швейцария - много скъпо, но и много специално поради тази причина; Австрия - класиката в жанра - супер е; Италия - има много неоткрити уникални места (издавам едно от тях: Sella Nevea); Македония – уцелих сурови условия, но много дълго и хубаво пускане на Титов връх; Аржентина – друга планета. Планините изглеждат все едно си на Марс.

Кое ти е любимо и защо?
Аржентина. Миналото лято прекарах 1 месец в Лас Леняс. Това е малко курортно селище, нищо особено, с няколко големи хотела и комплекси с частни апартаменти, но откъм терен за каране е предпочитан от много прота от цял свят за прекарване на лятото. Незабравима планина, страшен терен, свирепо време. Там карах най-страшната си линия до момента. La Banana – един улей-фуния от почти 4000 м до 3300 със среден наклон 45 градуса и 55 в най-стръмната си и тясна част. Виках като луд, след като излязох, а сърцето ми щеше да избие през гърдите.

Прочети какво има да ти каже за дъската Десислава Ангелова.