ТРИМА (ЧЕТИРИМА) ДУШИ, КОИТО ОБИЧАТ ДОМАШНИТЕ СИ ЛЮБИМЦИ

Независимо дали предпочиташ котките или кучетата, ако обичаш животните, то със сигурност споделяш една страст с хората, с които ще те срещнем днес

  • 30.11.2014
  • от Ванеса Виденова

Най-лесно заговарям хора с животни - винаги са усмихнати, никога не отказват снимка и като цяло любовта към животните е една от личните ми причини, която определя кой човек ще се задържи в живота ми и кой не. Просто хората, чиято любов не среща расова и дори видова граница, аз лично смятам за по-добри. Виж какво ми споделиха две момичета, които срещнах по улиците на София, и двама чужденци с малкото им коте на каишка, на които попаднах във Велико Търново.

- Какво се е случило с крачето му?
- Избяга, докато се разхождахме в парка още докато беше малък, а наблизо имаше релси... и така. Спасихме го де, всичко е наред вече.
- Какъв извод си направи от тази случка?
- Че трябва да ценим живота си повече. Щом сме живи, значи сме заслужили да живеем и имаме цел. Много хора предпочитат да се оплакват и да повтарят „Не ми се живее“, особено когато нещо лошо се случи, но никой не се замисля, че много хора биха искали да са на негово място в момента и наистина да живеят - да имат този миг свобода.

- Кой е най-хубавият ти спомен с него?
- Всеки следващ ден ми е поредният най-хубав спомен с него.

- Намерихме го на една улица в Албания. Пътуваме с кола и спим в нея, затова го взимаме винаги с нас. В противен случай трябва да остане затворен там цял ден… никакъв шанс. И сега се обучаваме да ходим на каишка (двамата се разсмиват).
- Как се казва?
- Тирана. На името на града, в който го намерихме.

Виж с кого те срещнахме миналата седмица.