PATRIC LA FUNK

Историята на немския диджей от Бохум, който вече повече от десет години работи с едни от най-големите имена в бизнеса

  • 20.05.2013
  • от Ели Цонова

Не е лесно да определиш стила на Patric la Funk, защото звученето му е повлияно както от съвместната му работа с безброй продуценти от цял свят, така и от неговата своенравност и желание да експериментира. Лично той го помества в графата хаус, някъде между техно и електро. По този начин не се ограничава да създава само един тип продукции и никога не знаеш какво да очакваш от следващата.
 

3001-а нощ

За първи път видяхме Patric през 2010 в Дюселдорф, когато той подгряваше за Axwell в един от най-готините клубове в Германия по това време - 3001. Като резидент там, Patric е пускал редом със Sebastian Ingrosso, Martin Solveig, Moby, Fedde le Grand, Alex Metric, Nicky Romero, Dirty South и много други. Благодарение на кризата, а може би и на грешно направени сметки, клубът вече го няма, но той определено даде начална скорост на немския продуцент. Подгряващите му сетове бяха толкова добри, че през 2011 ролята му на резидент бързо прерасна в самостоятелен гиг веднъж месечно.
 

Autosave

От този период датира и клубният хит ‘Autosave’, който Patric създаде заедно с Fedde le Grand. Парчето се изстреля директно до челните места на Beatport чарта за прогресивен хаус и катапултира германецът на върха на неговата кариера. Видеото в Youtube е гледано почти два милиона пъти, а семплият сюжет и оригиналното име са доказателство за това, как понякога по-изчистените и непретрупани продукции се възприемат по-добре от публиката.
 


 

The very beginning

Patric започва да се занимава с музика когато е на 15. Тогава той е резидент в 18karat, клуб в родния му град Бохум и всеки уикенд е главното действащо лице на партита с диджеи като Tom Novy, George Morel и Dj Piere. Почти едновременно със сценичните си изяви, Patric открива любовта си към продуцирането и прави първи опити в тази посока. Парчето, което привлича вниманието на публиката към него определено е ремиксът му на култовото ‘Columbian Soul’ от Mark Knight и D.Ramirez. Следва residency в легендарното Cocoon Frankfurt, участия на швейцарския Streetparade както и в Space и Pacha нaIbiza.

През 2011 лейбълът на Laidback Luke Mixmash Records издаде трака на Patric ‚Time and Time Again‘, който получи силен съпорт от Pete Tong в предаването му. Дългогодишният професионален опит и продуцентският талант на германеца допринесоха за миналогодишното му участие като член от журито в конкурса ‘She can DJ’, който търсеше дамата с най-много ритъм в сферата на електрото.
 

Patric la Funk

Smile

Patric силно вярва в това, че няма как успехът да долети до теб, ако не работиш наистина здраво. Явно във формулата му има някаква истина, ако съдим по най-новите му проекти. През 2012 Patric подписа договор със звукозаписния гигант EMI Music и заедно с неговия добър приятел DJ Delicious издадоха ‚Smile’. Тракът е типичната за Patric смесица между транс и електро хаус, а част от промоционалния клип към него бе заснет на гиг в немския Bootshaus, където същата вечер момчетата пускаха заедно с Deniz Koyu и Fedde le Grand.
 


Patric често ще ти даде повод за усмивка, било то с едно от яките си участия (последното, от които, беше миналия уикенд в култувия лондонски клуб Ministry of sound) или с месечния си подкаст, който можеш да намериш в SoundCloud. С годините той си направи име в бизнеса, което не може да бъде игнорирано. Последните проекти, в които е замесен, са ремикс за южно-африканското дуо Goldfish и самостоятелно CD в компилацията DJ Sessions Vol. 1.