Бързи и лесни рецепти за забързаните делници, с които ще впечатлиш всички

Прави го с любов и обери овациите за нула време с кулинарните си умения

0 коментара Сподели:

Ако и ти като нас оценяваш по достойнство хубавата домашна храна, която не ти губи часове в кухнята, чети внимателно надолу. Като един вечно забързани градски хора често се улавяме как сме на лов за рецепти, които да донесат уют вкъщи, но и да са най-вече приложими в онези моменти, когато се прибереш вечер след работа, не искаш да поръчваш и чакаш доставка на храна, а ти се хапва нещо вкусно,

по възможност излязло изпод твоите пръсти.

Често в делнични дни не успяваме да напазаруваме и трябва да се справим с наличните продукти, за което се изиксва и малко фантазия, трябва да си признаем. Когато чухме, че едни от любимите ни телевизионни хора Лора и Стоян се завръщат за нов сезон по 24 kitchen, кулинарното ни вдъхновение не закъсня. Новите епизоди на „Бон Апети“, които ще се излъчват от 04.11. всеки ден в 11:30 часа, а ние дочухме, че фокусът ще са рецепти за всеки ден – бързи, лесни и с достъпни продукти. Любимото ни в забързаните делници.

Харесваме ги искрено тези двамата, защото винаги успяват докажат, че най-вкусната храна е тази приготвена с любов. Сега, за да се вдъхновиш, споделяме две рецепти от „Бон Апети“, които няма да ти отнемат много време, но пък за сметка на това гарантирано ще обереш овациите. Ще ни благодариш после.

Фахитас със свинско и чушки

4 порции, 1 час

4 малки пшенични тортили
80 г сирене „Чедър“                               
4 с.л. заквасена сметана

за месото:

500 г свинско контрафиле
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. чесън на гранули
1 щипка риган
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус                                      

за чушките:

1 зелена чушка
1 червена чушка
1 люта чушка
2 скилидки чесън
30 мл зехтин
1/2 ч.л. лют пушен пипер
сол на вкус

за салцата:

1 домат
1 авокадо
1/2 глава червен лук
1/2 връзка кориандър
15 мл зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на парченца с дебелина 1 – 1,5 см, овкусете със зехтин, кориандър, кимион, риган, чесън на гранули, сол и черен пипер. Гответе на грил тиган до готовност.
2. Почистете чушките и ги нарежете на ивички, а чесъна – на филийки. Запържете ги в зехтин на силен огън за кратко, изключете котлона и овкусете с пушен пипер и сол. Прехвърлете в купа.
3. За салцата нарежете на ситно домата, авокадото, лука и кориандура. Разбъркайте всички съставки със зехтина и сол на вкус. Приберете в хладилник.
4. Запечете тортилите за кратко в грил тигана. Върху тях сложете от чушките, месото и салцата, гарнирайте с настърган чедър и заквасена сметана.

 

Кейк със сирена и сладко от боровинки

8 порции, 1 час и 30 минути

 

350 г крем сирене
180 г сирене „Рикота“
180 г захар
6 яйца
180 г краве масло със стайна температура (+ за намазване)
1 портокал
1 бурканче сладко от боровинки (220 г)
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
120 мл прясно мляко
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Настържете кората на портокала в голяма купа, добавете 4 с.л. от портокаловия сок, рикотата и крем сиренето, половината захар, 3 яйца и разбъркайте внимателно.
2. Разбийте маслото с останалата захар и към него, при непрекъснато бъркане, добавете и 3 яйца. Налейте прясното мляко, сипете брашното и бакпулвера и отново разбийте, докато се получи гъсто кексово тесто.
4. Покрийте с пергаментова хартия форма за печене с диаметър 26 см и махащо се дъно. Изсипете кексовото тесто във формата. Сложете боровинките и крема и с вилица направете шарки.
5. Загрейте фурната на 170 градуса. Печете около 25 минути, след това намалете на 150 градуса и печете още 45 минути. Охладения кейк поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и сервирайте.

Съвет:

За не се напука кейкът, го оставете да се охлади във фурната.
*Печете във фурна с включен вентилатор.

Любителите на домашно приготвената храна могат да открият и запазят любимите си рецепти от това и други предавания, излъчвани по 24 kitchen,в обновения сайт на канала.

Ето откъде да си купиш добър телешки стек в София.

…или прясна риба.

И с какво вино си отиват.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *