С тези 3 лесни стъпки сутрин ще постигнеш перфектната кожа на лицето

Сутрин, с кафето

0 коментара Сподели:

Казват, че чаша топла вода с лимон сутрин на гладно върши чудеса. Сигурно са прави, но аз така и не се научих да го правя. Виж, кафето е друга работа! След второто гарантирано започвам да избистрям картината. Но какво да кажем за кожата на лицето, която не може да се събуди просто ей така, с едно щракване на копчето и да очакваме да пази добро поведение цял ден? Навремето в основното училище, преди да започнат часовете, ни строяваха за сутрешна гимнастика. Помня, че целокупният ученически народ ненавиждаше тези физически упражнения и ги намираше за необходимо зло. Години по-късно разбрах, че „физзарядката“ не е някакво си там непоискано добро, а напълно естествен, полезен и необходим начин да събудиш кръвообращението, енергията и мислите си. Същото е и с кожата на лицето – и тя има нужда от „ведрина“ (така се наричаше въпросната ученическа гимнастика), за да се разсъни и справи с предизвикателствата на деня. С други думи сутрешният бюти ритуал е А-то и Б-то на здравата, стегната и енергизирана кожа.

Ето няколко идеи как да я направите:

Щом станете от сън, вземете кубче лед от фризера, измийте лицето с хладка вода и го обтрийте с ледения къс, докато се стопи (или докато успеете да издържите). Използвайте кръгообразни движения. Кожата ще се зачерви, но именно това е целта – да се стимулира кръвообращението. 

Виж повече: Бързи рецепти за красота в домашни условия 

Идва ред на основната хидратираща грижа и защита. Нанесете 1 – 2 помпи от гел-бустера Vichy MINÉRAL 89 върху цялото лице и шията, използвайки върха на пръстите, за да го втриете прецизно и равномерно. Продуктът ще успокои и ще изпълни кожата с влага благодарение на съдържащите се в него 89% термална минерализираща вода и хиалуронова киселина, която, както знаете, набъбва като гъба, увличайки около стотина водни молекули към всяка една от своите. По този начин тя подсилва естествената бариерна функция на кожата и я прави по-устойчива и на влиянието на UV лъчите и на вътрешните фактори като стреса и умората. Наред с това бустерът създава защитен филм срещу замърсяванията, идващи от околната среда, а нелепнещата му формула го прави изключително мултифункционален и подходящ не само като основа за фон дьо тен, но и като първа и основна стъпка от ежедневната грижа за кожата. Ако сте с много суха кожа и въпреки предходните стъпки усещате, че имате нужда от екстра грижа и продукт с по-богата и плътна текстура, направете го! Нанесете дневен крем за лице (горещо препоръчвам да има минимум SPF 30, независимо че е облачно и мрачно), който кара кожата ви да се чувства комфортно и на място!

Виж повече: Грижата за кожата никога не е била по-добра

В крайна сметка корейците (с техните многостъпкови ритуали за красива кожа) и Мечо Пух са го измислили – „колкото повече, толкова повече!“

Ако сте свикнали да слагате набързо само фон дьо тен и спирала, а не да седите час и половина пред огледалото, докато станете неузнаваема, ето още два съвета. Когато използвате течен фон дьо тен, нанасяйте го с пръсти – това ще предотврати попиването на продукта в гъбата или косъмчетата на четката, а той ще се разпредели хомогенно по повърхността на кожата. За кремообразните текстури използвайте добре намокрен и изстискан Beauty Blender или какъвто грим спондж харесвате. Нанесете продукта с леки потупващи движения върху лицето, за да направите покритието деликатно, красиво и равномерно. 

Е, вече сте готови да се гмурнете в деня с бодра засилка! Но преди това искам да ви напомня няколко важни неща, които забравяме, погълнати от надпреварата с времето, изоставащите задачи, стрес, хронично недоспиване и хранене когато и ако остане време. Нека в целия този модерен хаос и изцеждане до дупка не забравяме за себе си! Всеки изминал ден ни отдалечава от стартовата линия, а след 20 – 25-годишна възраст организмът ни започва да старее. Правете всичко възможно, за да забавите тези необратими процеси! Спортувайте, пийте вода, хранете се умно и разумно, грижете се за кожата, пазете се от силното слънце, загърбете крайния негативизъм във и около вас, пазете се от слънцето и се пестете.

И понеже живеем в „интересни времена“, в които много се показва, а малко се казва, нека не забравяме, че грижата за опаковката, не бива да измества грижата за съдържанието.

Ето и няколко прости правила за перфектен грим 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *