Театър под открито небе

Летен театър пред театъра

0 коментара Сподели:

Ти плака ли тихо миналата седмица, че не е лято, беше ли мрачен, защото есента намина да ни поздрави през юни? Винаги всичко се е подреждало така, както трябва да бъде. Ето го и лятото. Дойде отново. Разля се по софийските ни улици, огря шумните ремонти, освети сергиите с красиви цветя и сочни плодове и се погрижи нощем да получиш онези летни топли вечери, в които се случва всичко (не)случайно.

Едно от най-специалните неща, които можеш да изпиташ под открито небе, е да гледаш театър… без да се затваряш в театъра. Залите, декорът, коридорите и седалките имат своя неустоим чар и привлекателен аромат на любов и вдъхновение. Сега можеш да изживееш обаче нещо различно. Те ще играят за теб, защото те те обичат.

Те ще излязат пред театъра, за да ти дадат лятото, за което толкова много плака.

Ето кои са нашите фаворити и защо трябва да ги гледаш:

КАЛИГУЛА


 

Хитовият спектакъл с номинирания за наградата „Аскеер” Деян Донков. Представлението ще се играе със субтитри на английски език, за да даде възможност и на чуждестранните жители и гости на София да се насладят на майсторското изпълнение на актьорите, режисирани от Диана Добрева.

Още с появата си постановката се превърна в тема, за която всички говорят.

Дали тези всички разбраха представлението или не… друг въпрос. Винаги е добра идея да се отбиеш. Да седнеш тихо и да се затвориш в себе си и просто да чуеш какво се опитва да ти каже Камю.

ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН

Когато Александър Морфов режисира, ние само тихо можем някак си да замълчим. За протокола спектакълът има номинация за „Икар“ 2013 за режисура на Александър Морфов и награда „Икар“ 2013 за водеща мъжка роля на Камен Донев. Носител е на наградата „Аскеер“ 2012 за водеща мъжка роля на Камен Донев и има номинация за водеща женска роля на Светлана Янчева. Извън официалните любезности обаче

това е представление, което ще те обърне с поглед навътре. Навътре към самия теб.

Там, където ти е самотно и където страховете не се боят да живеят своя собствен бурен живот. Дишай. Задай си въпросите. Отговорите не са толкова ужасяващи.

ГОСПОЖА МИНИСТЕРШАТА

Лилия Маравиля в ролята на министершата е урок, маскиран зад лицето на смешката. Пиесата, написана от Бранислав Нушич,

тихо ще обходи ума ти с тънка ирония и отново ще те накара да пуснеш потока на мисълта си.

Но този път скрит зад смеха. Защото за всички ни така е по-лесно. Визуална притча за онази добра стара история за стълбата…

Ето и останалите представления, които можеш да гледаш:

3 юлиГОСПОЖА МИНИСТЕРШАТА
4 юлиЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН
5 юли ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН
6 юли САКО ОТ ВЕЛУР
7 юли ШВЕЙК – 100-НО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ
8 юли ОПИТ ЗА ЛЕТЕНЕ

И така и така си навън, можеш да се отдадеш на градска разходка със следните предложения тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *